Καρμπονάρα αυθεντική

Είστε μακαρονάδες; Θέλετε να δοκιμάσετε την αυθεντική ιταλική καρμπονάρα; Ετοιμάστε την συνταγή μας για καρμπονάρα αυθεντική!
Υλικά
- 500 γρ. μακαρόνια (νο6)
 - 150 γρ. μπέικον
 - 25 γρ. βούτυρο
 - 2 κ.σ. ελαιόλαδο
 - 1 Φλ. κρασί λευκό
 - 4 αυγά (κρόκοι)
 - 50 γρ. παρμεζάνα
 - 30 γρ. κεφαλοτύρι
 - 1 κλωνάρι μαϊντανό
 - 1 κτ.σ. αλάτι + πιπέρι
 
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα μικρό σαγανάκι σοτάρουμε το λεπτοκομμένο μπέικον σκέτο μέχρι να γίνει τραγανό.
 - Το βγάζουμε σε ένα πιάτο.
 - Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό.
 - Μόλις γίνουν τα σουρώνουμε κρατώντας στην άκρη 1 ποτήρι μακαρονόζουμο.
 - Μέσα στη κατσαρόλα που έβρασαν τα μακαρόνια ρίχνουμε το βούτυρο και το λάδι και τα ανακατεύουμε καλά.
 - Ξαναρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα τα μακαρόνια και ανακατεύουμε ώστε να βουτυρωθούν καλά.
 - Μέσα σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τους κρόκους για ομελέτα.
 - Προσθέτουμε το κρασί και το μακαρονόζουμο.
 - Ρίχνουμε μέσα στα μακαρόνια το τσιγαρισμένο μπέικο.
 - Ρίχνουμε αμέσως το μείγμα των κρόκων του αβγού και ανακατεύουμε γρήγορα για να μην σφίξει το αβγό, αλλά να δημιουργήσει μια κρεμώδη σάλτσα.
 - Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
 - Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
 - και σερβίρουμε.
 - Καλή μας όρεξη!
 
Σημειώσεις συνταγής
Αν σας αρέσει το πικάντικο, μέσα στο βούτυρο που θα ζεματιστούν τα μακαρόνια προσθέτουμε 1-2 σκελίδες σκόρδο, τις οποίες τσιγαρίζουμε ελάχιστα και μετά βάζουμε μέσα τα μακαρόνια.
 