Σπαγγέτι αλ' όλιο
Εύκολη και γρήγορη μακαρονάδα, με απίθανη γεύση, για τις δύσκολες ώρες!
Υλικά
- 1 πακέτο σπαγγέτι (από Νο 6 και μέχρι 10)
- 2 κ. γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
- 1/4 φλ. ψιλοκομμένος βασιλικός
- ¼ κ. γλυκού κόκκινο πιπέρι
- ¼ φλ. ελαιόλαδο
- ¼ φλ. Λιωμένο βούτυρο
Εκτέλεση συνταγής
- Βράστε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό τα σπαγγέτι σας τόσο ώστε να κρατάνε ελάχιστα (al dente).
- Σουρώστε.
- Στο μεταξύ σοτάρετε σε ένα μικρό κατσαρολάκι με ελαιόλαδο, το σκόρδο, το βασιλικό, το κόκκινο πιπέρι για 10 με 15 λεπτά ώσπου το σκόρδο να χρυσίσει.
- Στη μεγάλη κατσαρόλα ρίξτε μέσα βούτυρο ή μαργαρίνη και ανακατέψτε μέσα τα ζυμαρικά και το μείγμα σκόρδου και ελαιολάδου.
Σημειώσεις συνταγής
Σερβίρετε ζεστά με τριμμένη παρμεζάνα ή κάποιο πικάντικο τυρί.