Σπαγγέτι αλ' όλιο

Σπαγγέτι αλ' όλιο - συνταγές μαγερικής - www.sidages.gr

Εύκολη και γρήγορη μακαρονάδα, με απίθανη γεύση, για τις δύσκολες ώρες!

  • Κατηγορία: Ζυμαρικά
  • Σερβίρει 8
  • Average: 4 (66 votes)

Υλικά

  • 1 πακέτο σπαγγέτι (από Νο 6 και μέχρι 10)
  • 2 κ. γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1/4 φλ. ψιλοκομμένος βασιλικός
  • ¼ κ. γλυκού κόκκινο πιπέρι
  • ¼ φλ. ελαιόλαδο
  • ¼ φλ. Λιωμένο βούτυρο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράστε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό τα σπαγγέτι σας τόσο ώστε να κρατάνε ελάχιστα (al dente).
  2. Σουρώστε.
  3. Στο μεταξύ σοτάρετε σε ένα μικρό κατσαρολάκι με ελαιόλαδο, το σκόρδο, το βασιλικό, το κόκκινο πιπέρι για 10 με 15 λεπτά ώσπου το σκόρδο να χρυσίσει.
  4. Στη μεγάλη κατσαρόλα ρίξτε μέσα βούτυρο ή μαργαρίνη και ανακατέψτε μέσα τα ζυμαρικά και το μείγμα σκόρδου και ελαιολάδου.

Σημειώσεις συνταγής

Σερβίρετε ζεστά με τριμμένη παρμεζάνα ή κάποιο πικάντικο τυρί.


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα