Όροι χρήσης

Καλώς ήρθατε στις Συνταγές www.sidages.gr

Δημιουργώντας έναν λογαριασμό ή χρησιμοποιώντας τον ιστότοπο www.sidages.gr αποδέχεστε τους παρακάτω όρους χρήσης.

Σεβαστείτε τα πνευματικά δικαιώματα όλων. Μην ανεβάζετε συνταγές ή οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο ή φωτογραφίες που να είναι copyrighted.

Οι επισκέπτες και οι χρήστες της σελίδας και όσων εφαρμογών αυτή περιέχει, οφείλουν να διαβάσουν προσεκτικά τους παρόντες όρους. Το sidages.gr μπορεί να τροποποιεί οποτεδήποτε τους παρόντες όρους χρήσης. Οι δε επισκέπτες / χρήστες φέρουν την ευθύνη να ελέγχουν περιοδικά αν έχουν τροποποιηθεί οι παρόντες όροι χρήσης. Η χρήση του sidages.gr μετά την ως άνω αναφερόμενη τροποποίηση θεωρείται αποδοχή των όρων χρήσης, όπως αυτοί τροποποιήθηκαν. Σε περίπτωση ΜΗ αποδοχής οποιουδήποτε όρου χρήσης, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ρητώς η χρήση του sidages.gr

Συγκεκριμένα :

1. Προστασία Δεδομένων:

1. Δεσμευόμαστε πως δεν πρόκειται να εκμεταλλευτούμε τα προσωπικά δεδομένα που δίνετε κατά την εγγραφή σας (email, όνομα κλπ), να τα πουλήσουμε ή να τα δώσουμε σε τρίτους.  Τα στοιχεία αυτά τα χρησιμοποιούμε μόνο για δική μας χρήση, στην περίπτωση που χρειαζόμαστε διευκρινήσεις για τις συνταγές ή έχουμε κάποια ερώτηση.
  
2. Κάθε μέλος έχει το δικαίωμα να διατηρεί μόνο ένα λογαριασμό πρόσβασης.
  
3. Τα μέλη παραμένουν αποκλειστικά υπεύθυνα για όλες τις πράξεις που διενεργούνται υπό τον προσωπικό κωδικό πρόσβασης, το όνομα χρήσης, και γενικότερα τον λογαριασμό τους.
  
4. Τα μέλη συμφωνούν να ειδοποιούν άμεσα το sidages.gr για οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη χρήση του λογαριασμού τους και οποιαδήποτε γενόμενη ή/και πιθανή παραβίαση ασφάλειας. Επίσης, τα μέλη ευθύνονται αποκλειστικά για την προσεκτική χρήση του λογαριασμού τους και την τυπική έξοδο τους από τον λογαριασμό τους στο τέλος κάθε χρήσης (Logout). Το sidages.gr δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε βλάβη ή ζημία προκύψει από την αδυναμία των μελών να σεβαστούν και να ακολουθήσουν την παρούσα ρήτρα.

2. Περιεχόμενο

2.α. Γενικά

1. Οι Συνταγές δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο και τις απόψεις που μπορεί να εκφράζουν τα μέλη του. Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος του λόγου του. Το ότι υπάρχουν μέσα στο site δεν σημαίνει επίσης αναγκαστικά ότι συμφωνούμε, υποστηρίζουμε ή ενθαρρύνουμε τα σχόλια και τις απόψεις αυτές.
  
2. Κάθε άρθρο, συμβουλή, συνταγή και λοιπό περιεχόμενο της ιστοσελίδας παρέχεται "ως έχει" χωρίς εγγυήσεις. Οι επισκέπτες δέχονται πως χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα μας "με δικό τους ρίσκο". Οι Συνταγές δε φέρουν καμία ευθύνη για τυχόν ζημιές οποιουδήποτε είδους που μπορεί να προκληθούν από τα γραφόμενα μέσα στην ιστοσελίδα. Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων.
  
3. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους. Εάν έχετε κάποιο ιατρικό πρόβλημα, ο μόνος ειδικός είναι ο γιατρός σας.
  
4. Παρότι ζητάμε από τους χρήστες να σέβονται τα πνευματικά δικαιώματα των άλλων, υπάρχει πάντα η περίπτωση να βρίσκεται στο site μας κάποια συνταγή ή φωτογραφία που να είναι copyrighted. Εάν έχει συμβεί αυτό και υπάρχει κάτι που σας ανήκει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας και θα φροντίσουμε να αφαιρεθεί άμεσα.
  
5. Σεβαστείτε κι εσείς τα δικά μας πνευματικά δικαιώματα. Τα κείμενα, οι συμβουλές, τα βίντεο, το περιεχόμενο και οι φωτογραφίες που έχουν δημοσιευθεί στο site καλύπτονται από πνευματικά δικαιώματα. Απαγορεύεται η χρήση τους χωρίς την έγγραφη άδεια των διαχειριστών του ιστότοπου.

2.β. Καταχωρήσεις

1. Με την καταχώρηση συνταγών, βίντεο, φωτογραφιών, συμβουλών, σχολίων, ιδεών παραχωρείτε στο sidages.gr το αναφαίρετο δικαίωμα της χρήσης αυτών. Έχουμε το δικαίωμα να διαχειριστούμε κατά την κρίση μας τις καταχωρήσεις, να τις διορθώσουμε, να τις αναπαράγουμε, να τις χρησιμοποιήσουμε μέσα στο site (βάζοντας για παράδειγμα τη φωτογραφία της συνταγής ως φωτογραφία κατηγορίας, να βάλουμε κάποια συνταγή συνταγή της ημέρας, να προσθέσουμε φωτογραφίες ή βίντεο σε συνταγές που δεν έχουν κλπ.)
 
2. Η έγκριση των συνταγών γίνεται κατά την κρίση του διαχειριστή. Συνταγές γραμμένες μόνο με κεφαλαία γράμματα, σε greeklish ή με εμφανείς ελλείψεις και λάθη δεν εγκρίνονται. Επίσης δεν εγκρίνονται συνταγές που είναι παρόμοιες με συνταγές που υπάρχουν ήδη μέσα στο site. Ζητούμενο είναι η ποιότητα και όχι η ποσότητα, καθώς επίσης και η ευκολία όλων των φίλων που ψάχνουν για μια συνταγή. Για το λόγο αυτό ζητάμε απλά να κάνετε μία αναζήτηση για το περιεχόμενο που επιθυμείτε να προσθέσετε (ώστε να αποφεύγονται οι πολλαπλές επαναλήψεις) και να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες την συνταγή σας.
 
3. O διαχειριστής μπορεί, πάλι κατά την κρίση του, να κάνει κάποιες διορθώσεις στις συνταγές ώστε να είναι ευκολονόητες και γραμμένες με σωστό τρόπο ή ακόμα να αλλάξει τον τίτλο της συνταγής.
  
4. Εάν γίνει διαγραφή του λογαριασμού κάποιου χρήστη για τον οποιοδήποτε λόγο, οι καταχωρήσεις που έχει κάνει θα παραμείνουν μέσα στο sidages.gr και δεν θα διαγραφούν και αυτές, εκτός και αν αποφασίσουν κάτι τέτοιο οι διαχειριστές του site. Γενικότερα δεν διαγράφονται συνταγές από τη στιγμή που έχουν δημοσιευθεί.
  
5. Κεφαλαία γράμματα και λατινικούς χαρακτήρες μη χρησιμοποιείτε, σε κανένα μέρος του χώρου (συνταγές, σχόλια, φόρουμ κλπ).
  
6. Οι διαχειριστές έχουν ο δικαίωμα να σβήσουν σχόλια που έχουν γίνει σε συνταγές, εφόσον συμβαίνει κάτι από τα παρακάτω: α. Είναι προσβλητικά, β. Εκφράζουν απορίες περί της συνταγής οι οποίες λύνονται με διόρθωση της συνταγής (εάν δηλαδή κάποιος ρωτήσει π.χ. "τι εννοείς με 1 μπέικιν", απαντηθεί πως εννοεί 1 φακελάκι και διορθώσουμε τη συνταγή, μετά δεν έχει νόημα ύπαρξης το σχόλιο, οπότε διαγράφεται για να μην μπερδεύει και τους υπόλοιπους ή ακόμα εάν έχει γίνει συζήτηση περί προέλευσης της συνταγής και έχει επίσης λυθεί το θέμα εφόσον έχει αναγραφεί πλέον η πηγή) γ. εάν γίνεται συζήτηση που είναι άσχετη με τη συνταγή.
  
7. Στον τίτλο της συνταγής γράφουμε μόνο τον τίτλο της συνταγής μας και τίποτα άλλο. Αναφορές στον σεφ και λοιποί χαρακτηρισμοί δεν χρειάζονται μιας και φαίνεται στις πληροφορίες της συνταγής το όνομα του χρήστη που την έγραψε. Σε περίπτωση που γίνει υποβολή χωρίς εγγραφή βάζουμε το όνομα μας (εφόσον το θέλουμε) στις σημειώσεις της συνταγής.

3. Λογότυπα, σύνδεσμοι κλπ

  
1. Τα λογότυπα και τα γραφικά του sidages.gr ανήκουν σε εμάς και δεν επιτρέπεται η χρήση τους χωρίς την γραπτή άδειά μας.
  
2. Όπως σεβόμαστε εμείς τα πνευματικά δικαιώματα των άλλων, περιμένουμε και από εσάς το ίδιο. Εάν θέλετε να δημοσιεύσετε κάποιο κομμάτι από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας για να πάρετε την άδειά μας και αναφέρετε την πηγή.
 

3.α. Διαφήμιση - Cookies

Χρησιμοποιούμε προϊόντα τρίτων για την προβολή διαφημίσεων όταν επισκέπτεστε το sidages.gr.
Αυτές οι εταιρείες μπορούν να χρησιμοποιούν πληροφορίες (μη συμπεριλαμβανομένου του ονόματός σας, τη διεύθυνση, ηλεκτρονική διεύθυνση, ή τον αριθμό τηλεφώνου σας) σχετικά με τις επισκέψεις σας σε αυτόν και σε άλλους δικτυακούς τόπους για την παροχή διαφημίσεων για αγαθά και υπηρεσίες που σας ενδιαφέρουν. Αν θα θέλατε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρακτική αυτή και τις επιλογές σας σχετικά με τις εν λόγω πληροφορίες όπως επίσης το πως μπορείτε να απενεργοποιήσετε την πρακτική αυτή κάντε κλικ εδώ.

4. Πνευματικά δικαιώματα:

Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία  του sidages.gr.  Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς links τα οποία να παραπέμπουν στο αρχικό περιεχόμενο ή την αρχική σελίδα http://www.sidages.gr και την προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση του sidages.gr.

5. RSS
Παρέχουμε ροή RSS ( περιλαμβάνει τίτλους,φωτογραφίες, κείμενο και link πηγής ) την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στον ιστότοπο σας αρκεί να παραμείνουν τα λίνκς που παραπέμπουν στο www.sidages.gr  και είναι ενσωματωμένα ήδη στην ροή RSS.

Διαβάστε επίσης την πολιτική Cookies & την πολιτική απορρήτου.

Ευχαριστούμε για το χρόνο σας και ελπίζουμε να ευχαριστηθείτε την επίσκεψη σας στις Συνταγές - www.sidages.gr.

Καλή μας όρεξη!

 

Σχετικά άρθρα