Ρύζι με σταφίδες και κουκουνάρι
Μια πολύ νόστιμη συνταγή για ρύζι με σταφίδες και κουκουνάρι ή αμύγδαλο! Δίνουν έξτρα γεύση και θρεπτικά συστατικά!
Υλικά
- 1 1/2 ποτήρι ρύζι μακρύκοκκο
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 150 γραμ. σταφίδες ξανθές
- 1 φακελάκι κουκουνάρι ή αμύγδαλα (1/2 φλιτζάνι)
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 3 κουτ. σούπας βούτυρο
- 1 κύβος βοδινού
- 1 φύλλο δάφνης
- 4 ποτήρια ζεστό νερό
- αλάτι, πιπέρι
- άνιθος ή μαϊντανός (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το κουκουνάρι, τις σταφίδες και το ρύζι μαζί με αλατοπίπερο.
- Βράζουμε νερό και εκεί μέσα διαλύουμε τον κύβο βοδινού. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι μαζί με ένα φύλλο δάφνης και αφήνουμε να βράσει και να πιεί το νερό του.
- Σερβίρουμε το ρύζι ζεστό αν θέλουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό λη άνιθο. Καλή σας όρεξη!