Σπαράγγια με καβουρδισμένα κουκουνάρια και βινεγκρέτ λεμονιού

Σπαράγγια με καβουρδισμένα κουκουνάρια και βινεγκρέτ λεμονιού

Τα σπαράγγια εκτός από υψηλή διατροφική αξία έχουν και φανταστική γεύση. Μια ανοιξιάτικη λιχουδιά με πολλές γευστικές παραλλαγές.

  • Κατηγορία: Λαχανικά
  • Σερβίρει 4
  • Average: 3.6 (11 votes)

Υλικά

  • 450 γρ. φρέσκα τρυφερά σπαράγγια
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 3 κ.σ. κουκουνάρια
  • ½ κ.γ. αποξηραμένο βασιλικό
  • ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σπάστε με το χέρι τις σκληρές κάτω άκρες από τα σπαράγγια. Αφαιρέστε τη φλούδα από τα κοτσάνια με ένα μαχαίρι ή εργαλείο ξεφλουδίσματος λαχανικών, εάν επιθυμείτε.
  2. Τοποθετήστε τα σπαράγγια σε σχάρα ατμού επάνω από νερό που βράζει, σκεπάστε και μαγειρέψτε στον ατμό  για 4-5 λεπτά ή έως ότου μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώνουν.
  3. Μεταφέρετε τα σε πιατέλα σερβιρίσματος.
  4. Βάλτε τα κουκουνάρια σε ένα μικρό τηγάνι και καβουρδίστε τα σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν.
  5. Αφήστε τα στην άκρη.
  6. Σε ένα κατσαρολάκι, αναμείξτε καλά το ελαιόλαδο με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας με σύρμα.
  7. Μαγειρέψτε το μείγμα σε μέτρια φωτιά για 2 έως 3 λεπτά ή έως ότου ζεσταθεί καλά, ανακατεύοντας συνεχώς.
  8. Περιχύστε με αυτό τα σπαράγγια και πασπαλίστε με τα καβουρδισμένα κουκουνάρια.
  9. Αφήστε το φαγητό να «σταθεί» σε θερμοκρασία δωματίου πριν σερβίρετε.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα