Σπαγγέτι με πέστο
Εναλλακτικοί και πιο ιταλικοί τρόποι μαγειρέματος των ζυμαρικών σας! Με σάλτσα πέστο, φρέσκια, μυρωδάτη και πολύ νόστιμη! Η συνταγή για πέστο περιέχει αγνά ελληνικά προϊόντα που υπάρχουν σε αφθονία, όπως ελαιόλαδο, ρόκα, βασιλικό και σκόρδο ενώ η σάλτσα πέστο μπορεί να διατηρηθεί σε αεροστεγώς κλεισμένο βαζάκι για καιρό.
Υλικά
- 20 γρ. κουκουνάρι
- 25 γρ. παρμεζάνα (τριμμένο)
- 25 γρ. πεκορίνο (τριμμένο)
- 25 γρ. παρμεζάνα (τριμμένη)
- 25 φύλλα βασιλικό (πλατύφυλλο)
- 2 σκελίδες σκόρδο (χοντροκομμένο)
- 1 Κ.γ. αλάτι
- 1 Κ.γ. πιπέρι
- 1 Πακ. μακαρόνια (Νο 7)
Εκτέλεση συνταγής
- Για το πέστο: Σε αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε σε μέτρια ως δυνατή φωτιά το κουκουνάρι για 2-3 λεπτά. Προσέχουμε να μην καεί, διότι μπορεί να αρπάξει αμέσως. Βάζουμε στο multi το σκόρδο, τον βασιλικό, το κουκουνάρι, αλάτι και πιπέρι και γυρνάμε τον διακόπτη μια-δυο φορές για να πολτοποιηθούν ελαφρώς τα υλικά. Προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα τυριά και δουλεύουμε το μείγμα ώσπου να ομογενοποιηθεί.
- Βράζουμε τα σπαγγέτι σε άφθονο νερό με αλάτι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τόσο που να κρατάνε (al dente) και σουρώνουμε. Ρίχνουμε τα καυτά σπαγγέτι μέσα στη σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
- Καλή μας όρεξη!
Σημειώσεις συνταγής
Σερβίρεται με κρασάκι της αρεσκείας σας.