Κρεμ μπρουλέ (creme brulee)

Κρεμ μπρουλέ (creme brulee)

Κρεμ μπρουλέ.. πιο απολαυστική creme brulee δεν γίνεται. Ο πρόλογος είναι περιττός οπότε ας περάσουμε στην παρασκευή!!

  • Κατηγορία: Γλυκά
  • Σερβίρει 8
  • Average: 4.1 (54 votes)

Υλικά

  • 500 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες
  • 6 κρόκοι αυγών
  • 70 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ. σούπας ζάχαρη για το κάψιμο της επιφάνειας
  • ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά το γάλα και το ξύσμα.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη. Λίγο πριν βράσει το γάλα το αδειάζουμε λίγο- λίγο στους κρόκους, ανακατεύοντας καλά ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Το σουρώνουμε σε ένα άλλο μπολ για να φύγουν τυχόν ίνες του αυγού και το αδειάζουμε σε 6-8 ατομικά πυρίμαχα μπολάκια, προσέχοντας η κρέμα να μην είναι πάνω από 2 εκατοστά.
  4. Σε ένα μεγάλο ταψί τοποθετούμε νερό και μέσα εκεί βάζουμε τα φορμάκια (σαν μπεν μαρί για φούρνο), ώστε η κρέμα να μην καεί και να βγει λεία και μαλακή.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 C για 45 λεπτά, στο μεσαίο ράφι του φούρνου.
  6. Η κρέμα πρέπει να έχει υφή ζελέ βγαίνοντας από το φούρνο.
  7. Αφήνουμε για άλλη 1 ώρα να κρυώσει και μετά στο ψυγείο.

Σημειώσεις συνταγής

Για το σερβίρισμα, πασπαλίζουμε πάνω από κάθε μπωλάκι κρέμας λίγη ζάχαρη και την καίμε με ένα φλόγιστρο, γυρνώντας κάπως ανάποδα ώστε η καραμέλα να ρέει παντού.


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα