Μακαρούνες Καρπάθου

Μακαρούνες Καρπάθου - www.sidages.gr

  • Κατηγορία: Ζυμαρικά
  • Σερβίρει 4
  • Average: 4.8 (6 votes)

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 600 γρ. νερό
  • Για το σερβίρισμα
  • Βούτυρο γάλακτος
  • 2 κρεμμύδια
  • Αλάτι χονδρό
  • Τριμμένο τυρί (κατά προτίμηση μυζήθρα)
  • Μαγιά (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το νερό και τη μαγιά (προαιρετικά) μέχρι να γίνει μία ζύμη σφικτή.
  2. Κόβουμε μικρά κομματάκια και τα πλάθουμε καλά σε μπαστουνάκια 5 εκατοστών και τα τραβάμε να μακρύνουν με τα δάχτυλά μας. Τα τοποθετούμε σε ένα αλευρωμένο ταψί.
  3. Εντωμεταξύ έχουμε βράσει νερό (με αλάτι) και στη συνέχεια βράζουμε τις μακαρούνες μας.
  4. Στο διάστημα αυτό ψιλοκόβουμε κρεμμύδι και το σοτάρουμε στο τηγάνι με λίγο λάδι και αφού δούμε ότι καραμελώσουν, προσθέτουμε βούτυρο γάλακτος
  5. Όταν βράσουν στρώνουμε στο πιάτο μυζήθρα ξερή τριμμένη ή άλλο τυρί τις αρεσκείας μας, στρώση μακαρούνες και εναλλάξ τυρί και μακαρούνες.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα