Αγορά φρέσκων αυγών

αυγά - συνταγές μαγειρικής

Η καταλληλότητα του αυγού διαπιστώνεται από την ορθότητα των παραμέτρων που αναγράφονται στη συσκευασία - στην περίπτωση των συσκευασμένων αυγών - ή στην ενδεικτική πινακίδα πώλησης - στην περίπτωση των αυγών που πωλούνται χύμα - δηλαδή:

(α) στην ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας, (β) στην κατηγορία ποιότητας, (γ) στην κατηγορία βάρους και (δ) στη μέθοδος εκτροφής. Τα αυγά, επίσης, σημαίνονται με τον κωδικό του παραγωγού.
 
1) Το χρώμα του κελύφους συνδέεται με τη ράτσα της κότας και δεν έχει σχέση με την ποιότητά του.

2) Ο χρωματισμός του κρόκου εξαρτάται από τη διατροφή και δεν επηρεάζει τη θρεπτική και βιολογική αξία του αυγού.

3) Αποφεύγετε να αγοράζετε αυγά με ακάθαρτο, ραγισμένο και μη φυσιολογικό κέλυφος.

4) Αποφεύγετε να καταναλώνετε αυγά με κηλίδες αίματος, με ασπράδι θρομβώδες, χρωματισμένο, ανακατεμένο με τον κρόκο και με δυσάρεστη οσμή.

5) Για τη καλή συντήρηση των αυγών που αγοράζετε μην τα πλένετε αλλά διατηρήστε τα σε δροσερό χώρο.

6) Μετά το βρασμό τους, τα αυγά διατηρούνται υποχρεωτικά στο ψυγείο

Κατηγορίες Άρθρων: 

Σχετικά άρθρα