Αγκινάρες με κρέας

Μια κλασική συνταγή που συνδυάζει τέλεια την αγκινάρα με το αρνάκι. Αγκινάρες με κρέας αυγολέμονο!
Υλικά
- 8 αγκινάρες
 - 1 κιλό σπάλα αρνιού
 - 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
 - 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
 - 1/2 φλιτζάνι τσαγιού άσπρο κρασί
 - 2 αυγά κρόκους
 - Αλάτι και λίγο πιπέρι
 - Λεμόνι
 - βούτυρο
 
Εκτέλεση συνταγής
- Κόβουμε το κρέας σε μερίδες και το σοτάρουμε μαζί με τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια σε λάδι.
 - Ρίχνουμε το κρασί,αρκετό νερό και αλατοπίπερο ώστε να σκεπάσει το κρέας μέχρι την μέση και το αφήνουμε να σιγοψηθεί.
 - Καθαρίζουμε τις αγκινάρες. Τις χωρίζουμε στη μέση και τις βράζουμε με χυμό λεμονιού και με λίγο αλάτι.
 - Βάζουμε σ' ένα ταψί ή πυρέξ τις βρασμένες αγκινάρες και το κρέας με τη σάλτσα του.
 - Το σκεπάζουμε και βάζουμε το φαγητό σε μέτριο φούρνο ή σε σιγανή φωτιά να σιγοψηθεί για 20 περίπου λεπτά.
 - Αναμειγνύουμε 2 κουταλιές κοφτές βούτυρο με 2 κουταλιές κοφτές αλεύρι. Ρίχνουμε 2 φλιτζάνια τσαγιού από το νερό που βράσαμε τις αγκινάρες.
 - Βράζουμε τη σάλτσα αυτή και τη ρίχνουμε σε δύο κρόκους αυγών χτυπημένα. Προσθέτουμε τη σάλτσα στο φαγητό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε χλιαρό.
 
 