Αδυνάτισμα - τα πέντε λάθη που επιβραδύνουν τα αποτελέσματα

Αδυνάτισμα - τα πέντε λάθη που επιβραδύνουν τα αποτελέσματα

Σύμφωνα με τους ειδικούς τα παρακάτω 6 συνηθισμένα λάθη φρενάρουν τις προσπάθειες μας για την απώλεια βάρους, επιβραδύνοντας τον μεταβολισμό.
Κάποια από αυτά, όπως θα διαβάσετε, αποτελούν καθημερινότητα για πολλούς από εμάς και δεν πάει το μυαλό μας ούτε κατά διάνοια!

1) Διατροφή ελλιπής σε γαλακτοκομικά
γιαούρτι, γάλα και τυρί σύμφωνα με πανεπιστημιακές έρευνες είναι οι βασικές πηγές πρωτεϊνών οι οποίες όμως επειδή περιέχουν καζεΐνη επιτυγχάνουν τη διάσπαση των πρωτεϊνών και την διατήρηση της μυικής μάζας.

2) 'Έλλειψη υδατανθράκων από την δίαιτα
Οι περισσότερες δίαιτες επιβάλουν τον περιορισμό των υδατανθράκων. Αυτό δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση ότι πρέπει να τους εξαλείψετε από την διατροφή σας. Το αντίθετο!
Ιδίως εάν γυμνάζεστε οι υδατάνθρακες είναι απαραίτητοι ώστε να έχετε την απαραίτητη ενέργεια για να μεταβολίζετε σωστά και γρήγορα.

3) Ζέστη - καλοριφέρ - air condition στο φούλ
Εάν έχετε την κακή συνήθεια να ζείτε σε πολύ ζεστό περιβάλλον, ξανασκεφτείτε το! Το σώμα σας καίει πολλές παραπάνω θερμίδες όταν προσπαθεί να σας κρατήσει ζεστούς!
Το να έχετε τον κλιματισμό σε μεγάλες θερμοκρασίες θεωρείται γενικά κακό καθώς επιτρέπει την γρήγορη ανάπτυξη μικροβίων και την ταχύτερη μετάδοση ασθενειών.

4) Γυμνάζεστε την λάθος ώρα
Βάσει ερευνών σε μεγάλα πληθυσμιακά δείγματα, οι άνθρωποι οι οποίοι γυμνάζονται στο φως του ήλιου αλλά και γενικότερα την μέρα, έχουν χαμηλότερο δείκτη μάζας σώματος σε σύγκριση με αυτούς που γυμνάζονται μετά την δύση του ηλίου.
Είναι επίσης θεμελιωμένο πλέον ότι το πρωινό φως του ηλίου παίζει καταλυτικό ρόλο στην ρύθμιση του κιρκαδικού ρυθμού σας, ο οποίος με την σειρά του ελέγχει και το πόσο καλά μεταβολίζετε (ανάμεσα σε πολλά άλλα όπως η ποιότητα του ύπνου).

5) Εξωτικά αλάτια (αλάτι Ιμαλαΐων κλπ)
Τα διάφορα εξωτικά αλάτια που έχουν κατακλείσει τις επιλογές σας, όπως το αλάτι Ιμαλαΐων, δεν είναι απαραίτητα καλύτερα από το θαλασσινό κλασικό αλάτι (που υπάρχει σε αφθονία στην Ελλάδα).
Αυτό γιατί τα περισσότερα από αυτά τα αλάτια είναι ορυκτά και δεν περιέχουν το πολύτιμο ιώδιο που ενεργοποιεί τον θυρεοειδή αδένα , ο οποίος είναι υπεύθυνος για τον μεταβολισμό σας.

Καλή συνέχεια!

Κατηγορίες Άρθρων: 

Σχετικά άρθρα