Κρεατόσουπα με λαχανικά

Η κρεατόσουπα σε συνδιασμό με ωραία λαχανικά είναι εξαιρετικά θρεπτική και νόστιμη.
Υλικά
- 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κύβους (ποντίκι)
 - 6 κρεμμυδάκια για στιφάδο
 - 3 καρότα κομμένα σε κύβους
 - 2 μέτριες πατάτες κομμένες σε κύβους
 - 1 σελινόριζα κομμένη σε κύβους
 - 1 τομάτα κομμένη σε 4 κομμάτια
 - 1 πράσο ψιλοκομμένο
 - 100 γρ. βούτυρο ή 6 κ. σούπας ελαιόλαδο
 - 1 φύλλο δάφνης
 - 1 κύβο για ζωμό βοδινού
 - αλάτι και πιπέρι
 
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 1 1/2 λίτρο νερό και το αφήνουμε να βράσει.
 - Προσθέτουμε τους κύβους μοσχαριού και μαγειρεύουμε για μισή ώρα, ώσπου να μαλακώσουν καλά.
 - Όσο βράζουμε το μοσχάρι, βγάζουμε τον αφρό από την επιφάνεια της κατσαρόλας. Ταυτόχρονα μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά με το βούτυρο ή το ελαιόλαδο για 15 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
 - Ρίχνουμε τα λαχανικά, το φύλλο δάφνης, τον κύβο και λίγο αλατοπίπερο και βράζουμε για 20 λεπτά.
 - Η κρεατόσουπα με λαχανικά σερβίρεται αχνιστή!
 
 