Ντοματόσουπα με κριθαράκι
Ελαφριά σούπα κριθαράκι για το ξαφνικό κρύο!
Υλικά
- 250 γρ. κριθαράκι
- 80 γρ. λάδι
- 4 ώριμες ντομάτες
- 1 φλ.τσ. ζωμό κρέατος
- αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
- Ξεφλουδίζουμε και στύβουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τα σπόρια τους και τις περνάμε από το μπλέντερ.
- Βάζουμε τον πολτό ντομάτας σε κατσαρόλα να βράσει, με λάδι και μπόλικο νερό.
- Μετά από 20 λεπτά, ρίχνουμε το κριθαράκι και το αλάτι.
- Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, προσθέτουμε το ζωμό κρέατος ή τον κύβο και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει, μέχρι να χυλώσει.
- Σερβίρουμε την σούπα ζεστή ή κρύα, γαρνιρισμένη με κρουτόν.
Σημειώσεις συνταγής
Μια νόστιμη, ελαφριά σούπα παντός καιρού, αφού
μπορούμε να την απολαύσουμε ζεστή αλλά και κρύα.
Όπως όλες οι σούπες που περιέχουν ζυμαρικά, έτσι και η ντοματόσουπα απαιτεί προσοχή στην ποσότητα του
νερού που θα βάλουμε, ώστε να είναι χυλωμένη, αλλά όχι πηχτή. Για τους χορτοφάγους αντικαθιστούμε το ζωμό κρέατος με ζωμό λαχανικών.