Μπριάμ λαχανικών

Μπριάμ λαχανικών - συνταγές μαγειρικής & ζαχαροπλαστικής

Μπριάμ λαχανικών, ένα αγαπημένο καλοκαιρινό ελληνικό φαγητό.

  • Κατηγορία: Λαχανικά
  • Σερβίρει 6
  • Average: 3.9 (7 votes)

Υλικά

  • 400 γρ. μελιτζάνες φλάσκες
  • 400 γρ. κολοκυθάκια
  • 400 γρ. πατάτες
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 3 τομάτες ψιλοκομμένες
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβουμε σε ροδέλες τις πατάτες, τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια.
  2. Βράζουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε στην άκρη. Σοτάρουμε ελαφρώς τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες με λίγο λάδι σε μέτρια φωτιά με καπάκι μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Τα βγάζουμε και αυτά σε ένα πιάτο.
  4. Στο ίδιο σκεύος ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι, το τριμμένο κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις ντομάτες, τον μαϊντανό και τον άνηθο.
  5. Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πιούνε τα υγρά τους και να μαλακώσουν.
  6. Σε ένα ταψί βάζουμε εναλλάξ τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τις πατάτες.
  7. Τα περιχύνουμε με το μείγμα λαχανικών και μυρωδικών.
  8. Ψήνουμε το μπριάμ λαχανικών στο φούρνο στους 220c για 25 περίπου λεπτά.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα