Μοσχάρι με κυδώνια

Μοσχάρι με κυδώνια

Μοσχάρι κατσαρόλας με κυδώνια. Μια πεντανόστιμη συνταγή για μοσχάρι , όπως αποκαλούν οι Γάλλοι "κασερόλ" μελωμένο με αρωματικά κυδώνια!
Δοκιμάστε τη!

  • Κατηγορία: Κρέας
  • Σερβίρει 6
  • Average: 5 (1 vote)

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό κρέας μοσχάρι σε κομμάτια (ποντίκι/ χτένι ή άλλο της επιλογής σας)
  • 4 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. τσαγιού μπράντι ή λικέρ
  • 4 σπόροι μπαχάρι
  • 3-4 γαρύφαλλα
  • 1-2 φύλλα δάφνη
  • 2-3 κυδώνια (καθαρισμένα κ κομμένα σε μεγάλους κύβους)
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια, και το βάζουμε να σωταριστεί στην κατσαρόλα ή στη χύτρα μας με το ελαιόλαδο, μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να κάνει μια ωραία κρούστα.
  2. Το σβήνουμε με μπράντι ή άλλο λικέρ, προσθέτουμε τα μπαχάρια, αλάτι, πιπέρι, τη δάφνη και νερό μέχρι να σκεπαστεί και αφήνουμε να βράσει για 1,5 ώρα (ξαφρίζοντας κατά διαστήματα τον αφρό) (Αν το κλείσουμε σε χύτρα, βράζουμε για 35 λεπτά).
  3. Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα κυδώνια για 10 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρούμε τα πολλά υγρά τους, προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και τα γαρύφαλλα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε στην κατσαρόλα (ή τη χύτρα) με το κρέας μας.
  4. Βράζουμε όλα τα υλικά (κρέας με κυδώνια) για άλλα 30 λεπτά σε ανοιχτή κατσαρόλα.

Σημειώσεις συνταγής

Μια νόστιμη συνταγή για μοσχαρίσιο κρέας καραμελωμένο με κυδώνια. Μπορείτε να το σερβίρετε ιδανικά με ρύζι ή πατάτες τηγανητές.


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα