Λουκουμάδες με αυγά και βανίλια
Μια παραλλαγή στη γνωστή και αγαπημένη σε όλους μας συνταγή για λουκουμάδες.
Η συνταγή αυτή περιέχει αυγό και βανίλια!
- Κατηγορία: Πρωινό - Brunch
 - Σερβίρει 6
 - Εύκολο
 
Υλικά
- 3/4 κιλού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 - 1 φακελλάκι baking powder
 - 2 κ. γλυκού μαγιά ξερή
 - 200 γρ. γάλα εβαπορέ
 - 2 μεγάλα αυγά
 - 100 γρ. ζάχαρη
 - 2 βανίλιες
 - 1 πρέζα αλάτι
 - λάδι για το τηγάνισμα
 - Για το γαρνίρισμα:
 - μέλι, καρύδια, σουσάμι, κανέλλα
 - σιρόπι σοκολάτας
 
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε το αλάτι, το αλεύρι, τις βανίλιες, το μπέικιν και τη ζάχαρη. Εντωμεταξύ σε λίγο χλιαρό νερό διαλύουμε την ξηρή μαγιά.
 - Στο μίγμα από το αλεύρι κάνουμε μια μικρή λακουβίτσα και εκεί μέσα ρίχνουμε τη διαλυμένη μαγιά, το γάλα και τα αυγά.
 - Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη μας να γίνει όμορφη και ελαστική.
 - Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια μεμβράνη ή με μια πετσέτα, και αφήνουμε να σταθεί σε χλιαρό μέρος για 2 με 3 ώρες.
 - Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε μπόλικο λάδι, το ζεσταίνουμε και αρχίζουμε να ρίχνουμε κομμάτια ζύμης (αναλόγως πόσο μεγάλους θέλουμε τους λουκουμάδες).
 - Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν γύρω- γύρω.
 
Σημειώσεις συνταγής
Οι λουκουμάδες σερβίρονται με διάφορους τρόπους: με μέλι, με σουσάμι ή καρύδια και κανέλλα, με ζάχαρη άχνη ή με λιωμένη σοκολάτα.
 