Μαρμελάδα φράουλα

Η Μαρμελάδα φράουλας είναι από τις συνταγές που κάνουν το πρωινό μας ξεχωριστό! Αν και εποχιακή η φράουλα διατηρείται αρκετό καιρό αφού γίνει μαρμελάδα και σερβίρεται και ως γλυκό του κουταλιού.
Υλικά
- 1 κιλό φράουλες
 - 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη (600γραμμάρια)
 - 1 λεμόνι, το χυμό
 
Εκτέλεση συνταγής
- Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις φράουλες.
 - Βάζουμε τις φράουλες σε σειρές σε μία κατσαρόλα, τις πασπαλίζουμε με την ζάχαρη και τις αφήνουμε για μερικές ώρες.
 - Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και ανακατεύουμε τις φράουλες με τη ζάχαρη έως ότου ζεσταθούν και αρχίσει να λιώνει η ζάχαρη.
 - Πατάμε τις φράουλες με ένα πιρούνι μέχρι να μισολυώσουν και βράζουμε την μαρμελάδα φράουλα μέχρι να δέσει.
 - Την αφήνουμε να μείνει για 24 ώρες και την ξαναβράζουμε με το χυμό λεμονιού μέχρι να δέσει.
 
Σημειώσεις συνταγής
Η μαρμελάδα φράουλα διατηρείται για αρκετό καιρό αν βράσουμε τα γυάλινα βαζάκια που την αποθηκεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. Έτσι στεγανοποιούνται και φεύγει ο αέρας από μέσα.
 