Μαρμελάδα λεμόνι
Η παραδοσιακή συνταγή για μαρμελάδα λεμόνι, εύκολη και γρήγορη.
Υλικά
- 2 κιλά ζάχαρη
- 2 κιλά λεμόνια
- 1 ποτήρι νερό
Εκτέλεση συνταγής
- Πλένουμε τα λεμόνια και ξύνουμε την εξωτερική φλούδα με ψιλό τρίφτη.
- Στύβουμε να φύγει ο χυμός και την ψίχα την περνάμε από από το ψιλό μέρος για να πολτοποιηθεί.
- Αφήνουμε τον πολτό για μία ώρα σε κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη.
- Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτουμε το νερό και βράζουμε στην αρχή σε δυνατή φωτιά την οποία στην συνέχεια μετριάζουμε.
- Ανακατεύουμε τακτικά μέχρι να πήξει.
- Αφήνουμε να κρυώσει και τοποθετούμε τη μαρμελάδα μας σε γυάλινα δοχεία.