Ψητές πατάτες στο φούρνο σε αλουμινόχαρτο

Ψητές πατάτες στο φούρνο

Ψητές πατάτες στο φούρνο σε αλουμινόχαρτο: απολαυστικές πατάτες ψητές με τη φλούδα τους, αρωματισμένες με βούτυρο, σκόρδο και λιωμένο τυρί!

  • Κατηγορία: Μεζέδες
  • Σερβίρει 4
  • Average: 5 (2 votes)

Υλικά

  • 8 baby πατάτες ή 4 κανονικές πατάτες
  • 8 κουτ. γλυκού βούτυρο
  • 100γραμμ. τυρί τριμμένο (regato ή παρμεζάνα ή γραβιέρα)
  • 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε κομματάκια
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένουμε πάρα πολύ καλά τις πατάτες μας με τη φλούδα, στεγνώνουμε και τις κόβουμε στη μέση.
  2. Τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και αφήνουμε την ωμή τους επιφάνεια ακάλυπτη.
  3. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο πάνω κάτω στους 180 C για 35 λεπτά.
  4. Στη συνέχεια, βγάζουμε από το φούρνο, κάνουμε μικρές χαρακιές για να τοποθετήσουμε στην καθεμιά ψιλές σκελίδες σκόρδο, αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε από πάνω με τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας.
  5. Αν θέλουμε βάζουμε και μίξη τυριών.
  6. Ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά και αν θέλουμε ανοίγουμε τις πτυχές του αλουμινόχαρτου εξωτερικά.

Σημειώσεις συνταγής

Αν μας αρέσει μπορούμε μαζί με το τριμμένο τυρί να προσθέσουμε κομματάκια μπέικον!


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα