Μπεσαμέλ της Άννας
Ο καθένας έχει άλλο τρόπο παρασκευής της μπεσαμέλ ανάλογα με τα γούστα του. Η μπεσαμέλ που σας παρουσιάζουμε είναι εύγευστη και ελαφριά.
Υλικά
- 4 κ. σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
- 5 κ. σούπας αλεύρι (κοσκινισμένο)
- 750ml φρέσκο γάλα (μπορεί να πάρει και 1lt)
- 1 αυγό
- αλάτι, πιπέρι
- λίγο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση συνταγής
- Ξεκινάμε την παρασκευή της μπεσαμέλ μας, έχοντας κοσκινίσει το αλεύρι μας.
- Στη συνέχεια τσιγαρίζουμε προσεκτικά σε χαμηλή φωτιά για να μην κολλήσει το αλεύρι μαζί με το βούτυρο ή τη μαργαρίνη και ώστε να φύγει η υπερβολική μυρωδιά του αλευριού .
- Προσθέτουμε το γάλα μας σιγά-σιγά , το οποίο πρέπει να βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου ή να το έχουμε λίγο ζεστάνει, και ανακατεύουμε με ένα συρμάτινο αναδευτήρι πολύ πολύ καλά.
- Πασπαλίζουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο.
- Αν θέλουμε στο τέλος προσθέτουμε ένα αυγό, όταν όμως το μίγμα της μπεσαμέλ δεν είναι τόσο ζεστό. Ανακατεύουμε πάλι καλά για να πήξει η μπεσαμέλ μας.
Σημειώσεις συνταγής
Στη συνταγή μπορούμε αν μας αρέσει να προσθέσουμε κεφαλοτύρι τριμμένο για παστίτσιο ή μουσακά ώστε να γίνει πιο αλμυρή η μπεσαμέλ μας. Ακόμα, μετά την επάλειψη της μπεσαμέλ πάνω σε παστίτσιο ή μουσακά, μπορούμε να πασπαλίσουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά.