Κολοκυθοανθοί - κολοκυθοκορφάδες

Οι Κολοκυθοανθοί - κολοκυθοκορφάδες είναι μια συνταγή που απογειώνει την γεύση και τις αισθήσεις!
- Κατηγορία: Καθαρά Δευτερα
- Σερβίρει 6
- Εύκολο
Υλικά
- 15-20 ανθούς κολοκυθιού
- 1 κουταλιά ρύζι για κάθε ανθό
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 ντομάτα τριμμένη
- 1/2 φλιτζάνι λάδι
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Παίρνουμε τους ανθούς και τους καθαρίζουμε από το κοτσάνι, τα πράσινα φύλλα και κόβουμε και τον στήμονα, το κίτρινο μέρος.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ρύζι, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και το κρεμμυδάκι.
- Αλατοπιπερώνουμε καλά και προσθέτουμε την ντομάτα και το λάδι.
- Μπορούμε τώρα να τους ψήσουμε είτε στην κατσαρόλα είτε στον φούρνο.
- Α) Εάν τα βάλουμε στο φούρνο :
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 C.
- Λαδώνουμε καλά το ταψί και γεμίζουμε τον κάθε ανθό με το μείγμα και τον κλείνουμε από πάνω αλλά όχι σφικτά.
- Τα στρώνουμε σε μία σειρά και προσέχουμε να μην είναι ενωμένοι οι ανθοί.
- Βάζουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να γίνει το ρύζι.
- Β)Εάν τα βάλουμε στην κατσαρόλα :
- Γεμίζουμε τον κάθε ανθό με το μείγμα και τον κλείνουμε από πάνω αλλά όχι σφικτά.
- Τα τοποθετούμε σε στρώσεις και τα σκεπάζουμε με νερό και τα σιγοβράζουμε με ανοιχτό το καπάκι.