Καρμπονάρα αυθεντική

Καρμπονάρα αυθεντική - συνταγές μαγειρικής & ζαχαροπλαστικής

Είστε μακαρονάδες; Θέλετε να δοκιμάσετε την αυθεντική ιταλική καρμπονάρα; Ετοιμάστε την συνταγή μας για καρμπονάρα αυθεντική!

  • Κατηγορία: Ζυμαρικά
  • Σερβίρει 6
  • Average: 4.9 (11 votes)

Υλικά

  • 500 γρ. μακαρόνια (νο6)
  • 150 γρ. μπέικον
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 Φλ. κρασί λευκό
  • 4 αυγά (κρόκοι)
  • 50 γρ. παρμεζάνα
  • 30 γρ. κεφαλοτύρι
  • 1 κλωνάρι μαϊντανό
  • 1 κτ.σ. αλάτι + πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μικρό σαγανάκι σοτάρουμε το λεπτοκομμένο μπέικον σκέτο μέχρι να γίνει τραγανό.
  2. Το βγάζουμε σε ένα πιάτο.
  3. Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό.
  4. Μόλις γίνουν τα σουρώνουμε κρατώντας στην άκρη 1 ποτήρι μακαρονόζουμο.
  5. Μέσα στη κατσαρόλα που έβρασαν τα μακαρόνια ρίχνουμε το βούτυρο και το λάδι και τα ανακατεύουμε καλά.
  6. Ξαναρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα τα μακαρόνια και ανακατεύουμε ώστε να βουτυρωθούν καλά.
  7. Μέσα σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τους κρόκους για ομελέτα.
  8. Προσθέτουμε το κρασί και το μακαρονόζουμο.
  9. Ρίχνουμε μέσα στα μακαρόνια το τσιγαρισμένο μπέικο.
  10. Ρίχνουμε αμέσως το μείγμα των κρόκων του αβγού και ανακατεύουμε γρήγορα για να μην σφίξει το αβγό, αλλά να δημιουργήσει μια κρεμώδη σάλτσα.
  11. Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
  12. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  13. και σερβίρουμε.
  14. Καλή μας όρεξη!

Σημειώσεις συνταγής

Αν σας αρέσει το πικάντικο, μέσα στο βούτυρο που θα ζεματιστούν τα μακαρόνια προσθέτουμε 1-2 σκελίδες σκόρδο, τις οποίες τσιγαρίζουμε ελάχιστα και μετά βάζουμε μέσα τα μακαρόνια.


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα