Δίπλες
Οι δίπλες είναι ένα παραδοσιακό γλυκό σε πολλά μέρη της Ελλάδας και φτιάχνονται σε κάθε χαρούμενη περίσταση όπως βαφτίσια, γάμους άλλα και στις γιορτές. Η απίθανη γεύση, που έχουν οι δίπλες, μας αποζημιώνει με το παραπάνω για την σχετικά περίπλοκη εκτέλεση τους.
Υλικά
- 1 κιλό αλεύρι σκληρό
- 4 κ. σούπας άχνη ζάχαρη
- 1 1/2 Φλ. ζάχαρη
- 10 αυγά
- 1 κ. γλυκού μπέϊκιν πάουντερ
- 2 Τέμ. βανίλιες
- 1/2 Φλ. νερό
- 2 Φλ. λάδι (για τηγάνισμα)
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι.
- Ανοίγουμε μια γουβίτσα στο αλεύρι, και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις βανίλιες, τα αυγά και το μπέϊκιν πάουντερ.
- Αφήνουμε για μισή ώρα να φουσκώσει ( "ξεκουραστεί" ).
- Κόβουμε μικρά κομμάτια και τα ανοίγουμε σε φύλλα.
- Χαράζουμε σε κάθε φύλλο με ένα μαχαιράκι γραμμές.
- Βάζουμε το λάδι να κάψει σε δυνατή φωτιά.
- Ρίχνουμε τις δίπλες και τις τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
- Μόλις τηγανιστούν τις βάζουμε να στραγγίξουν σε ένα πιάτο που έχουμε καλύψει με χαρτί κουζίνας.
- Εάν θέλουμε ρίχνουμε ζάχαρη άχνη από πάνω ή το σιρόπι.
- Σιρόπι :
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό και αφήνουμε να βράσει 5-10 λεπτά.
- Όταν έχουνε κρυώσει και οι δίπλες και το σιρόπι περιχύνουμε προσεκτικά και είναι έτοιμες!