Υγρό κέικ σοκολάτας
Το πιο αγαπημένο και εύκολο γλυκό-επιδόρπιο για μικρούς και μεγάλους είναι το κέικ σοκολάτας. Σας παρουσιάζουμε μια συνταγή για ένα πιο υγρής μορφής κέικ!
Υλικά
- 70 γραμμ. βούτυρο
- 70 γραμ. κουβερτούρα
- 200 γραμμ. αμυγδαλόσκονη
- 2 αυγά
- 6 κρόκοι αυγών
- 180 γραμμ. ζάχαρη
- 40 γραμμ. κακάο σκούρο
- 4 ασπράδια αυγών
- 20 γραμμ. μαύρο ρούμι
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και ακολούθως προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά.
- Απομακρύνουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την αμυγδαλόσκονη και το ρούμι, συνεχίζοντας να ανακατεύουμε.
- Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά, τους κρόκους, τα 150 γραμμ. από τη ζάχαρη και το κακάο. Στη συνέχεια τα αναμιγνύουμε με τη λιωμένη κουβερτούρα.
- Πλένουμε τον κάδο του μίξερ, ρίχνουμε μέσα την υπόλοιπη ζάχαρη και τα ασπράδια και χτυπάμε (σε χαμηλή ταχύτητα) με στόχο να φτιάξουμε μια αφράτη μαρέγκα.
- Τέλος αδειάζουμε σιγά- σιγά τη μαρέγκα στη σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά.
- Αδειάζουμε το μείγμα σ' ένα τσέρκι και ψήνουμε στο φούρνο για 25 λεπτά.
- Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο, το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε να κρυώσει.