Τυρόψωμο Πηλίου - συνταγές μαγειρικής - ψωμιά

Τυρόψωμο Πηλίου

Η συνταγή είναι παραδοσιακή για τυρόψωμο όπως το φτιάχνουν στην Πορταριά, στο Πήλιο! Νόστιμη φέτα με ζυμάρι αρωματισμένο με χυμό πορτοκαλιού το οποίο μπορείτε είτε να ψήσετε ως ενιαία πίτα στο φούρνο είτε να κόψετε σε κομματάκια και να τηγανίσετε!

  • Κατηγορία: Παραδοσιακές
  • Σερβίρει 6
  • Average: 4.9 (8 votes)

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • λίγο αλάτι
  • 250 γρ. φέτα τριμμένη
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο ή αραβοσιτέλαιο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, αναμειγνύουμε σε λεκάνη το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη φέτα, τον χυμό πορτοκαλιού και το ελαιόλαδο.
  2. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός που θα είναι το μίγμα για το τυρόψωμο.
  3. Αλείφουμε ένα ταψί (No 30) με ελαιόλαδο και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε το τυρόψωμο για 40 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα

loading...