Κριτσίνια παραδοσιακά
Σπιτικά κριτσίνια , γρήγορα εύκολα και πετυχημένα. Τα παιδάκια τα λατρεύουν!!
Υλικά
- 2 Φλ. νερό (χλιαρό)
- 2 κ. γλυκού μαγιά
- 1,5 κ. γλυκού αλάτι (κοφτές)
- 5 κ. γλυκού ελαιόλαδο
- 1,5 κ. γλυκού ζάχαρη
- 5,5 Φλ. αλεύρι (μαλακό)
- 5 κ. σούπας σουσάμι
- 1 αυγό
Εκτέλεση συνταγής
- Ξεκινάμε ρίχνοντας τη μαγιά σε ένα μεγάλο σκεύος με νερό, τη ζάχαρη, το λάδι και το αλάτι.
- Ρίχνουμε σιγά σιγά αλεύρι να γίνει η ζύμη αφράτη και μαλακή.
- Τοποθετούμε τη ζύμη πάνω σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και την ζυμώνουμε μέχρι να γίνει λεία.
- Προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειασθεί μέχρις ότου να μην κολλάει η ζύμη από τα κριτσίνια στα χέρια μας καθόλου.
- Αλείφουμε με λάδι, σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη να "φουσκώσει" σε σχετικά ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιασθεί (40 περίπου λεπτά).
- Κόβουμε προσεκτικά τη ζύμη σε 35-40 ίσα κομμάτια.
- Τεντώνουμε μαλακά κάθε κομμάτι ώστε να φτάσει το μήκος 25-30 εκ.
- Τοποθετούμε τα κριτσίνια σε ελαφρώς λαδωμένη λαδόκολλα και σε μικρή απόσταση μεταξύ τους.
- Ψήνουμε σε φούρνο, προθερμασμένο στους 200 C, μέχρι να ροδίσουν.
- Τέλος, ενώ είναι ακόμα καυτά από τον φούρνο,αλείφουμε με ελαφρά χτυπημένο αβγό την πάνω πλευρά των κριτσινιών και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Καλή μας όρεξη!
Σημειώσεις συνταγής
Εύκολη συνταγή αρκεί να προσέξουμε στο ψήσιμο!