Ραβιόλια με κουαντρό

  • Κατηγορία: Ζυμαρικά
  • Σερβίρει 4
  • Average: 4.3 (3 votes)

Υλικά

  • 250 γρ. ραβιόλια με γέμιση τυριού
  • 250 γρ. ραβιόλια με γέμιση μανιταριών
  • 150 γρ. καλαμπόκι
  • 250 γραμμάρια μπέικον κομμένο σε κύβους
  • 1 κρέμα γάλακτος
  • 300 γραμμάρια κίτρινα τυριά τριμμένα (ρεγκάτο, παρμεζάνα)
  • 1 ποτηράκι του κρασιού κουαντρό
  • πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ πιπέρι
  • 1 κ.γ αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζουμε και σουρώνουμε καλά τα ραβιόλια.
  2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε χαμηλή φωτιά και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το καλαμπόκι και το μπέικον, το οποίο έχουμε τσιγαρίσει σε αντικολλητικό τηγάνι.
  3. Αφού πάρει μία βράση, ρίχνουμε τα ραβιόλια, τα ανακατεύουμε προσεχτικά και μετά ρίχνουμε το κουαντρό.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τα τυριά και ανακατεύουμε όλα τα υλικά, μέχρι να γίνει ομοιογενής η πάστα.
  5. Σερβίρουμε το φαγητό με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγη πάπρικα.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα