Πιπεριές ψητές με αντσούγιες
  
 
Υλικά
- 8 πιπεριές πράσινες ή κίτρινες
 - 1 κουτάκι φιλέτα αντσούγιες
 - 2 κ.σ. κάπαρη χονδροκομμένη
 - 2 κ.σ. ρίγανη
 - 2 κ.σ. λάδι
 - αλάτι, πιπέρι
 
  Εκτέλεση συνταγής
- Διαλέγετε μεγάλες και τραγανές πιπεριές.
 - Κόβετε κάθε μία σε δύο κομμάτια στο μάκρος της.
 - Βγάζετε τους σπόρους. Τοποθετείτε λίγες-λίγες στη σχάρα με το κομμένο μέρος προς τα κάτω.
 - Ψήνετε σε σιγανή φωτιά για δέκα λεπτά περίπου και τις γυρίζετε.
 - Τις αφήνετε να σιγοψηθούν σε πολύ σιγανή φωτιά επί 20 λεπτά περίπου. Σ'αυτό το διάστημα οι πιπεριές θα μαλακώσουν και θα απλώσουν.
 - Όταν ψηθούν, τις βγάζετε σε πιατέλα και τοποθετείτε επάνω σε κάθε πιπεριά στο μέρος του ανοίγματος δύο φιλέτα αντσούγιας.
 - Προσθέτετε μερικά κομμάτια κάπαρη και περιχύνετε κάθε πιπεριά με λίγο λάδι.
 - Πασπαλίζετε με ρίγανη.
 
    Η συνταγή Πιπεριές ψητές με αντσούγιες μαγειρεύτηκε απο : stelios στις 2011-05-29 10:22