Παστίτσιο
Το παστίτσιο είναι κλασσική αξία για εμάς τους Έλληνες και εδώ θα βρείτε πως να φτιάξετε πετυχημένο παστίτσιο!
Υλικά
- 1 πακέτο μακαρόνια με τρύπα (χοντρά)
 - 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος (διπλά περασμένος)
 - 2 κουτιά ντοματάκια
 - 2 κρεμμύδια
 - 150 γρ. κεφαλοτύρι
 - 2 κουτιά γάλα εβαπορέ
 - 7-9 κ. σούπας αλεύρι
 - φρυγανιά τριμμένη
 - μοσχοκάρυδο
 - κανέλα τριμμένη
 - γαρίφαλο τριμμένο
 - 4 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένο
 - ελαιόλαδο
 - 6-7 κουταλιές φυτίνη (ή βούτυρο)
 - 1 ποτήρι κρασί λευκό
 - αλάτι, πιπέρι
 
Εκτέλεση συνταγής
- Σε μια μικρή κατσαρολίτσα καίμε λίγο λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μας που τα έχουμε ήδη τρίψει στον τρίφτη, και στη συνέχεια σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να αρχίσει να ασπρίζει.
 - Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε γαρίφαλο και κανέλα για να αρωματίσουμε το παστίτσιο, αλάτι, πιπέρι, τα ντοματάκια, 1 ποτήρι νερό και τον μαϊντανό.
 - Σκεπάζουμε και αφήνουμε τον κιμά να βράσει για 1/2 περίπου ώρα με 40 λεπτά
 - (Βεβαιωνόμαστε ότι έχουν σωθεί τα πολλά υγρά αλλά και ότι είναι εντάξει από αλάτι).
 - Εντωμεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια μας σε αλατισμένο νερό και δυνατή φωτιά και τα βγάζουμε (να κρατάνε λίγο ακόμα).
 - Τα σουρώνουμε και ρίχνουμε κρύο νερό. Τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα με 2 κουταλιές φυτίνη και 30γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο (να πάει παντού).
 - Στη συνέχεια προετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ μας.
 - Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C και σε ένα μεγάλο ταψί αλείφουμε φυτίνη.
 - Στη συνέχεια ξεκινάμε την επίστρωση, μακαρόνια σε όλο το ταψί, τον κιμά και από πάνω τη μπεσαμέλ.
 - Από πάνω πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και αν θέλουμε και λίγη τριμμένη φρυγανιά.
 - Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου ώσπου να ροδίσει η μπεσαμέλ.
 - Μόλις ψηθεί το παστίτσιο, αφήνουμε να κρυώσει 10-20 λεπτά και μετά κόβουμε σε κομμάτια.
 
 