Μοσχάρι με μελιτζάνες

  • Κατηγορία: Κρέας
  • Σερβίρει 6
  • Average: 2.5 (2 votes)

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι
  • 2 φλιτζάνια λάδι
  • 1 κιλό μελιτζάνες στενόμακρες
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
  • 3 ντομάτες φρέσκες τριμμένες
  • 1 κτ.σ. πελτέ
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβουμε το κρέας σε μερίδες.
  2. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κομμάτια και τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και αλάτι για μισή ώρα.
  3. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το μισό λάδι να κάψει.
  4. Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια.
  5. Ρίχνουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε.
  6. Βγάζουμε τις μελιτζάνες από το νερό και τις ρίχνουμε στο τσιγαρισμένο κρέας γυρίζοντας δυο τρεις φορές.
  7. Προσθέτουμε την ντομάτα και 2 φλιτζάνια νερό.
  8. Αλατοπιπερώνουμε καλά και αφήνουμε να βράσουν 2 ώρες περίπου να μείνουν με τη σάλτσα τους.
  9. Καλή όρεξη!

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα