Μοσχάρι κοκκινιστό

Μοσχάρι κοκκινιστό - συνταγές μαγειρικής - κρέατα

Αγαπημένο φαγητό των περισσοτέρων Ελλήνων το κοκκινιστό μοσχάρι είναι μια κλασσική συνταγή απλή και πετυχημένη.

  • Κατηγορία: Κρέας
  • Σερβίρει 4
  • Average: 4 (6 votes)

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι ελιά
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια,κομμένα σε ροδέλες
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο,κομμένες στα 3
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • 1 κουταλιά τής σούπας αλάτι
  • 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
  • 1 ψιλοκομμένη καυτερή πιπερίτσα
  • 10 κλωνάρια ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 4 ώριμες ντομάτες

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβουμε το κρέας σε μερίδες.
  2. Τσιγαρίζουμε το κρέας με το λάδι και με τα κρεμμύδια και προσθέτουμε στο τέλος το σκόρδο,για να μην μαυρίσει και μυρίσει άσχημα.
  3. Προσθέτουμε τις τομάτες, τριμμένες στον χονδρό τρίφτη και τον μαϊντανό, το αλάτι, την ζάχαρη και την καυτερή πιπερίτσα.
  4. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό και, μόλις πάρει βράση,χαμηλώνουμε την φωτιά και ψήνουμε για 2 ώρες και 15 λεπτά.
  5. Ενδιάμεσα προσθέτουμε όσο νερό χρειαστεί.
  6. Σερβίρουμε με φρεσκοτηγανισμένες πατάτες ή με μακαρονάδα ,με τριμμένο τυρί.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα