Υλικά
- 1 κοτόπουλο
 - 5 μέτρια κρεμμύδια 
 - 1 φλ. τσαγιού βούτυρο ή φυτίνη 
 - τριμμένο μοσχοκάρυδο
 - 4 αυγά χτυπημένα 
 - 1 φλ. τσαγιού κεφαλογραβιέρα και παρμεζάνα τριμμένη 
 - 3 γεμάτες κ.σ. φρυγανιά τριμμένη 
 - 1/2 φλυτζάνι τσαγιού γάλα
 - μαϊντανό 
 - 350 γραμμάρια φύλλο κρούστας
 - αλάτι · πιπέρι 
 
  Εκτέλεση συνταγής
- Καψαλίζουμε και πλένουμε το κοτόπουλο.
 - Το κόβουμε σε κομμάτια. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε λεπτά φετάκια τα κρεμμύδια.
 - Βάζουμε στη κατσαρόλα δύο κουταλιές σούπας γεμάτες βούτυρο και, όταν ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια, τα κομμάτια του κοτόπουλου, 1 κουταλάκι τσαγιού κοφτό αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο τριμμένο. Προσθέτουμε 4 κουταλιές σούπας νερό και κλείνουμε το καπάκι.
 - Αφήνουμε να σιγοψηθούν επί 25 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Βγάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου από τη χύτρα, αφαιρούμε πέτσες και κόκαλα και χωρίζουμε το ψαχνά σε κομματάκια.
 - Προσθέτουμε τα κρεμμύδια με τη σάλτσα τους, τα αυγά, τα τυριά, τη φρυγανιά, το γάλα και μαϊντανό ψιλοκομμένο.
 - Στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί ορθογώνιο τα 2/3 από το φύλλο, ενώ αλείφουμε κάθε φύλλο με βούτυρο.
 - Βάζουμε μέσα το μείγμα, το σκεπάζουμε πρώτα με τα φύλλα που εξέχουν από το ταψί και κατόπιν με τα υπόλοιπα φύλλα, ενώ αλείφουμε κάθε φύλλο με βούτυρο.
 - Χαράζουμε την κοτόπιτα σε φαρδιές λουρίδες, τη ραντίζουμε με 2 κουταλιές νερό και την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο επί 45 περίπου λεπτά.
 
    Η συνταγή Κοτόπιτα μαγειρεύτηκε απο : σεφ στις 2011-09-27 13:05