Υλικά
- 1 κοτόπουλο
- 5 μέτρια κρεμμύδια
- 1 φλ. τσαγιού βούτυρο ή φυτίνη
- τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 4 αυγά χτυπημένα
- 1 φλ. τσαγιού κεφαλογραβιέρα και παρμεζάνα τριμμένη
- 3 γεμάτες κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
- 1/2 φλυτζάνι τσαγιού γάλα
- μαϊντανό
- 350 γραμμάρια φύλλο κρούστας
- αλάτι · πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Καψαλίζουμε και πλένουμε το κοτόπουλο.
- Το κόβουμε σε κομμάτια. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε λεπτά φετάκια τα κρεμμύδια.
- Βάζουμε στη κατσαρόλα δύο κουταλιές σούπας γεμάτες βούτυρο και, όταν ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια, τα κομμάτια του κοτόπουλου, 1 κουταλάκι τσαγιού κοφτό αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο τριμμένο. Προσθέτουμε 4 κουταλιές σούπας νερό και κλείνουμε το καπάκι.
- Αφήνουμε να σιγοψηθούν επί 25 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Βγάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου από τη χύτρα, αφαιρούμε πέτσες και κόκαλα και χωρίζουμε το ψαχνά σε κομματάκια.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια με τη σάλτσα τους, τα αυγά, τα τυριά, τη φρυγανιά, το γάλα και μαϊντανό ψιλοκομμένο.
- Στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί ορθογώνιο τα 2/3 από το φύλλο, ενώ αλείφουμε κάθε φύλλο με βούτυρο.
- Βάζουμε μέσα το μείγμα, το σκεπάζουμε πρώτα με τα φύλλα που εξέχουν από το ταψί και κατόπιν με τα υπόλοιπα φύλλα, ενώ αλείφουμε κάθε φύλλο με βούτυρο.
- Χαράζουμε την κοτόπιτα σε φαρδιές λουρίδες, τη ραντίζουμε με 2 κουταλιές νερό και την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο επί 45 περίπου λεπτά.
Η συνταγή Κοτόπιτα μαγειρεύτηκε απο : σεφ στις 2011-09-27 13:05