Κόκορας κρασάτος

Κόκορας κρασάτος - συνταγές μαγειρικής - κοτόπουλο

Παραδοσιακή συνταγή που συνηθίζεται πολύ στα χωριά είναι ο κόκορας κρασάτος με μακαρόνια! Σας παρουσιάζουμε μια πολύ νόστιμη συνταγή για κόκορα κρασάτο!

  • Κατηγορία: Ζυμαρικά
  • Σερβίρει 6
  • Average: 4.1 (15 votes)

Υλικά

  • 1 κόκορας (2 κιλά περίπου)
  • 1 πακέτο χοντρά μακαρόνια
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 σφηνάκι κόκκινο κρασί
  • 1 κ. σούπας ντοματοπελτές
  • 3 ντομάτες τριμμένες
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κ. γλυκού μέλι
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 5 σπόροι μπαχάρι
  • 1 φλιτζάνι μυζήθρα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβουμε τον κόκορα σε μερίδες και τον σοτάρουμε σε ελαιόλαδο να ροδίσει από όλες τις μεριές.
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά.
  3. Διαλύουμε τον πελτέ ντομάτας σε 4 ποτήρια νερό, σβήνουμε το κρέας με το κρασί μας και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το διαλυμένο πελτέ.
  4. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το μέλι, την κανέλα, το μπαχάρι,
  5. αλάτι και πιπέρι.
  6. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τον κόκορα να μαγειρευτεί σιγά μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  7. Αφαιρούμε τον κόκκορα σε μια πιατέλα και ρίχνουμε τα μακαρόνια.
  8. Τα βράζουμε για 13 λεπτά περίπου .
  9. Σερβίρουμε ζεστά τα μακαρόνια με τον κόκορα και ρίχνουμε από πάνω τριμμένη μυζήθρα ή άλλο τυρί της αρεσκείας μας.

Σημειώσεις συνταγής

Πρέπει να μαγειρευτεί καλά ο κόκορας γιατί το κρέας του είναι σκληρό και κρατάει, ενώ με καλό και σιγανό μαγείρεμα μπορεί να γίνει τρυφερό. Η τριμμένη μυζήθρα πάει πολύ στα μακαρόνια γιατί είναι αρκετά αλμυρό τυρί, μπορείτε ωστόσο να βάλετε οποιοδήποτε άλλο τυρί σας αρέσει!


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα