Κιμαδόπιτα

Κιμαδόπιτα - www.sidages.gr

Οι παραδοσιακές μας πίτες είναι πάντα επίκαιρες. Εμείς σας παρουσιάζουμε νόστιμη κιμαδόπιτα, με απλά υλικά, εύκολη στην εκτέλεση και πολύ νόστιμη!

  • Κατηγορία: Πίτες
  • Σερβίρει 8
  • Average: 3 (2 votes)

Υλικά

  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κύβο κνορ
  • 1 φλ ελαιόλαδο
  • 1 πακέτο φύλλο
  • 150 γρ. ρεγκάτο
  • πιπέρι
  • πάπρικα
  • 1 κρόκο αυγού

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον κιμά με ένα ποτήρι νερό και ανακατεύουμε καλά έως ότου πιει το νερό.
  2. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και σοτάρουμε για λίγο. Στη συνέχεια προσθέτουμε την πιπεριά, τον μαϊντανό, τον κύβο, το πιπέρι και την πάπρικα.
  3. Τέλος προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και το αφήνουμε να ψηθεί.
  4. Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε το ένα φύλλο. Από πάνω ρίχνουμε τη γέμιση του κιμά και συνεχίζουμε με το δεύτερο φύλλο.
  5. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και με ένα πινέλο απλώνουμε το αυγό που έχουμε χτυπήσει ελαφρά με λίγο γάλα.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει το φύλλο.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα