Κέικ σοκολάτας με στέβια

Κέικ σοκολάτας με στέβια

Κέικ σοκολάτας με στέβια εύκολο και γευστικό, χωρίς τύψεις!

  • Κατηγορία: Πρωινό - Brunch
  • Σερβίρει 16
  • Average: 5 (4 votes)

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι κακάο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι στέβια
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κούπα γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  3. Σε ένα διαφορετικό μπολ,ή κατα προτίμηση στο μίξερ, ανακατεύετε τη στέβια και το βούτυρο μέχρι να γίνουν κρεμώδεις.
  4. Βουτυρώνετε μια φόρμα της επιλογής μας για κέικ.
  5. Προσθέστε τα αυγά στο μείγμα με τη στέβια και ανακατεύετε καλά.
  6. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας στο μείγμα της στέβιας και ανακατεύετε καλά.
  7. Προσθέστε το μείγμα με τα αλεύρια και το γάλα και ανακατεύετε μέχρι να συνδυαστεί το υλικό.
  8. Βάζετε την φόρμα με το μείγμα στον προθερμασμένο φούρνο και ψήστε το κέικ στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30-35 λεπτά.
  9. Αν βγαίνει καθαρό το μαχαίρι όταν το βυθίζετε στο κέντρο του κέικ, τότε είναι έτοιμο.
  10. Βγάλτε το κέικ από τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για λίγο στο ταψί. Στη συνέχεια, βγάλτε το από το ταψί και αφήστε το να κρυώσει εντελώς στο ράφι.
  11. Απολαύστε το κέικ σας σοκολάτας με στέβια!

Σημειώσεις συνταγής

Μπορείτε να προσθέσετε στο κέικ κομματάκια σοκολάτας ή να το σερβίρετε με σαντιγί για περισσότερη γεύση!


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα