Κέικ ανάμεικτο

Κέικ ανάμεικτο

Το κλασικό ανάμεικτο κέικ που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι!

  • Κατηγορία: Κέικ
  • Σερβίρει 10
  • Average: 3.9 (15 votes)

Υλικά

  • 1 Φλ. βούτυρο
  • 2 Φλ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 4 Φλ. αλεύρι (σκληρό)
  • 1 κ. γλυκού μπέϊκιν πάουντερ
  • 1⁄2 Φλ. κακάο (VanHautten)
  • 1 Φλ. γάλα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180c.
  2. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα κέικ.
  3. Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο και το χτυπάμε με το μίξερ να μαλακώσει.
  4. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάτε μέχρι να γίνει το μείγμα άσπρο και λείο.
  5. Ανακατεύουμε το αλεύρι και το μπέϊκιν πάουντερ.
  6. Προσθέτουμε στο βούτυρο ένα ένα τα αυγά χτυπώντας στο μίξερ συνεχώς.
  7. Προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα σταδιακά και χτυπάτε να γίνει το μείγμα λείο.
  8. Κρατάτε 1 φλιτζάνι από το μείγμα χωριστά και προσθέτουμε σ' αυτό το κακάο, ανακατεύοντας πάρα πολύ καλά.
  9. Ρίχνουμε το μισό άσπρο μείγμα στη φόρμα ομοιόμορφα και από πάνω ρίχνουμε το μείγμα με το κακάο.
  10. Ρίχνουμε το υπόλοιπο μισό άσπρο μείγμα από πάνω από το κακάο.
  11. Ψήνουμε το κέικ για μία ώρα περίπου και δοκιμάζουμε βυθίζοντας το μαχαίρι για να δούμε εάν είναι έτοιμο.
  12. Το ανάμεικτο κέικ μας είναι έτοιμο!

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα