Κέικ ανάμεικτο
Το κλασικό ανάμεικτο κέικ που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι!
Υλικά
- 1 Φλ. βούτυρο
- 2 Φλ. ζάχαρη
- 4 αυγά
- 4 Φλ. αλεύρι (σκληρό)
- 1 κ. γλυκού μπέϊκιν πάουντερ
- 1⁄2 Φλ. κακάο (VanHautten)
- 1 Φλ. γάλα
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180c.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα κέικ.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο και το χτυπάμε με το μίξερ να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάτε μέχρι να γίνει το μείγμα άσπρο και λείο.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι και το μπέϊκιν πάουντερ.
- Προσθέτουμε στο βούτυρο ένα ένα τα αυγά χτυπώντας στο μίξερ συνεχώς.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα σταδιακά και χτυπάτε να γίνει το μείγμα λείο.
- Κρατάτε 1 φλιτζάνι από το μείγμα χωριστά και προσθέτουμε σ' αυτό το κακάο, ανακατεύοντας πάρα πολύ καλά.
- Ρίχνουμε το μισό άσπρο μείγμα στη φόρμα ομοιόμορφα και από πάνω ρίχνουμε το μείγμα με το κακάο.
- Ρίχνουμε το υπόλοιπο μισό άσπρο μείγμα από πάνω από το κακάο.
- Ψήνουμε το κέικ για μία ώρα περίπου και δοκιμάζουμε βυθίζοντας το μαχαίρι για να δούμε εάν είναι έτοιμο.
- Το ανάμεικτο κέικ μας είναι έτοιμο!