Κέικ γλυκιάς κολοκύθας

Κέικ γλυκιάς κολοκύθας

Κέικ γλυκιάς κολοκύθας: μια απολαυστική και εύκολη συνταγή για να γιορτάσετε την ξενόφερτη αλλά διασκεδαστική ημέρα του Halloween!

  • Κατηγορία: Κέικ
  • Σερβίρει 5
  • Average: 4.3 (11 votes)

Υλικά

  • 300γραμμ. αλεύρι
  • 300γραμμ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 κουτ. τσαγιού αλάτι
  • 2 κουτ. τσαγιού μαγειρική σόδα
  • 4 αυγά (χτυπημένα)
  • 200γραμμ. βούτυρο (λιωμένο)
  • 1/2 φλυτζάνι χυμός πορτοκάλι
  • 500γραμμ. ψίχα γλυκιάς κολοκύθας τριμμένης

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 C.
  2. Παίρνουμε ένα ταψάκι και το βουτυρώνουμε ενώ σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας, αλεύρι, ζάχαρη, αλάτι και σόδα.
  3. Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και εκεί μέσα προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι ανακατεύοντας πάλι λίγο.
  4. Στη συνέχεια προσθέτουμε αυτό το υγρό μίγμα στο μίγμα από αλεύρι και ζάχαρη και μετά προσθέτουμε και τη γλυκιά κολοκύθα μας.
  5. Τέλος, αφού ομογενοιποιηθεί το μίγμα καλά, το αδειάζουμε στο ταψί μας και ψήνουμε για 30 περίπου λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
  6. Καλή απόλαυση!

Σημειώσεις συνταγής

(^:^)


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα