Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι - θαλασσινά

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Φτιάχνουμε χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι αν θέλουμε να μας κρατήσει ( σε περιόδους νηστείας π.χ ) ή να το συνδυάσουμε ως ολοκληρωμένο κυρίως πιάτο αντί για μεζέ.

  • Κατηγορία: Καθαρά Δευτερα
  • Σερβίρει 5
  • Average: 3.9 (32 votes)

Υλικά

  • 1 κιλό χταπόδι
  • 1/2 κιλό κοφτό μακαρονάκι
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3-4 ντομάτες κόκκινες ψιλοκομμένες
  • 200 γρ. φυτίνη
  • αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε το χταπόδι και το κόβετε σε μικρά κομμάτια.
  2. Βάζετε τη φυτίνη σε μια κατσαρόλα να κάψει και προσθέτετε το κρεμμύδι να σωταριστεί.
  3. Ανακατεύοντας, ρίχνετε το χταπόδι, τη ψιλοκομμένη ντομάτα, αλάτι-πιπέρι, το ανάλογο νερό και αφήνετε να βράσουν καλά, με αρκετό ζωμό.
  4. Πριν το χταπόδι καλοψηθεί ρίχνετε το κοφτό μακαρονάκι και αφήνετε να βράσουν μαζί 10-15 λεπτά.
  5. Το χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι σερβίρετε ζεστό.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα

loading...