Χορτόπιτες Αμοργού - χορτοπιτάκια

Χορτόπιτες Αμοργού

Χορτόπιτες με φρέσκα χορταρικά, μια παραδοσιακή συνταγή από την Αμοργό. Η χορτόπιτα είναι ένας ωραίος τρόπος να αξιοποιήσουμε τα εποχιακά χόρτα με την μορφή γευστικής πίτας.

  • Κατηγορία: Παραδοσιακές
  • Σερβίρει 12
  • Average: 4.1 (9 votes)

Υλικά

  • Για το φύλλο:
  • 1/2 κιλό αλεύρι
  • 1 ποτήρι μικρό ελαιόλαδο
  • 1 κ. σούπας ξύδι
  • νερό
  • Για τη γέμιση:
  • 1 κιλό σέσκουλα
  • 1/2 κιλό παπαρούνες
  • 3 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι μάραθος ψιλοκομμένος
  • 1/2 ματσάκι άνιθος ψιλοκομμένος
  • 3 κ. σούπας δυόσμος ψιλοκομμένος
  • λίγη κανέλλα
  • 1 ποτήρι μικρό ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζυμώνουμε μαζί όλα τα υλικά για το φύλλο, προετοιμάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
  2. Ανοίγουμε φύλλο, το κόβουμε σε παραλληλόγραμμες λωρίδες και δίνουμε σχήμα φακέλλου.
  3. Ζεματίζουμε τα χορταρικά και τα αφήνουμε στην άκρη.
  4. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο.
  5. Ανακατεύουμε τα χόρτα, τα μυρωδικά, το αλατοπίπερο και την κανέλα.
  6. Βάζουμε σε κάθε κομμάτι φύλλου μια γεμάτη κουταλιά γέμιση και κλείνουμε πιέζοντας.
  7. Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.
  8. Σερβίρουμε τις χορτόπιτες αφού κρυώσουν, για ορεκτικό ή συνοδευτικό.

Σημειώσεις συνταγής

Οι χορτόπιτες είναι πολύ νόστιμες και αρωματικές!


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα

loading...