Γαλοπούλα βραστή

Γαλοπούλα βραστή

Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για βραστή γαλοπούλα αλλά και κοτόπουλο.

  • Κατηγορία: Κοτόπουλο
  • Σερβίρει 6
  • Average: 3.8 (13 votes)

Υλικά

  • Μια γαλοπούλα
  • 1 φλ. τσαγιού κρασί άσπρο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • 6 -8 κλωνάρια μαϊντανό
  • 3 - 4 κλωνάρια σέλινο
  • 2 καρότα
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αφαιρούμε τα εντόσθια από τη γαλοπούλα, την καψαλίζετε σε φλόγα για να αφαιρέσουμε το χνούδι και την πλένουμε με κρύο νερό καλά.
  2. Τη δένουμε και την τοποθετούμε στην κατσαρόλα.
  3. Ρίχνουμε αρκετό ζεστό νερό, μέχρι να σκεπαστεί η μισή και προσθέτουμε τα αρωματικά χόρτα, το κρεμμύδι, το κρασί, αλάτι και πιπέρι.
  4. Βράζουμε την γαλοπούλα σε σιγανή φωτιά για 45 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει μέσα στο ζουμί της.
  5. Η γαλοπούλα σερβίρεται χλιαρή η και κρύα.

Σημειώσεις συνταγής

Μπορούμε να βάλουμε την γαλοπούλα σε ένα πυρέξ και να ξεροψήσουμε την πέτσα στο γκρίλ για 10 λεπτά.
Εάν μας έχει περισσέψει γαλοπούλα ή κοτόπουλο μπορούμε να κόψουμε σε κομματάκια και να φτιάξουμε σάντουιτς ή σαλάτα.


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα