Γαλοπούλα βραστή
Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για βραστή γαλοπούλα αλλά και κοτόπουλο.
Υλικά
- Μια γαλοπούλα
- 1 φλ. τσαγιού κρασί άσπρο
- 1 κρεμμύδι μεγάλο
- 6 -8 κλωνάρια μαϊντανό
- 3 - 4 κλωνάρια σέλινο
- 2 καρότα
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Αφαιρούμε τα εντόσθια από τη γαλοπούλα, την καψαλίζετε σε φλόγα για να αφαιρέσουμε το χνούδι και την πλένουμε με κρύο νερό καλά.
- Τη δένουμε και την τοποθετούμε στην κατσαρόλα.
- Ρίχνουμε αρκετό ζεστό νερό, μέχρι να σκεπαστεί η μισή και προσθέτουμε τα αρωματικά χόρτα, το κρεμμύδι, το κρασί, αλάτι και πιπέρι.
- Βράζουμε την γαλοπούλα σε σιγανή φωτιά για 45 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει μέσα στο ζουμί της.
- Η γαλοπούλα σερβίρεται χλιαρή η και κρύα.
Σημειώσεις συνταγής
Μπορούμε να βάλουμε την γαλοπούλα σε ένα πυρέξ και να ξεροψήσουμε την πέτσα στο γκρίλ για 10 λεπτά.
Εάν μας έχει περισσέψει γαλοπούλα ή κοτόπουλο μπορούμε να κόψουμε σε κομματάκια και να φτιάξουμε σάντουιτς ή σαλάτα.