Αρνί φρικασέ

Αρνί φρικασέ - συνταγές μαγειρικής - αρνία

Αρνί φρικασέ, πετυχημένη συνταγή, πλούσια σε γεύση και εύκολη στο μαγείρεμα!

  • Κατηγορία: Κρέας
  • Σερβίρει 8
  • Average: 3.1 (9 votes)

Υλικά

  • 2 κιλά αρνί μπούτι
  • 2-3 κρεμμύδια ξερά
  • 1-2 καρότα μεγάλα
  • 1 κλωνάρι σέλινο
  • 2-3 κλωνάρια άνηθο
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
  • αλάτι,πιπέρι
  • 1-2 λεμόνια
  • 3 κ. σούπας αλεύρι
  • ανάλογο νερό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβουμε το αρνί σε μέτρια τεμάχια, το πλένουμε και το βάζουμε σε κατσαρόλα με 1 φλιτζάνι νερό και λίγο αλάτι χονδρό να πάρει βράση.
  2. Το στραγγίζουμε, χύνουμε αυτό το νερό και βάζουμε το αρνί πάλι στη κατσαρόλα με 2 φλυτζάνια ζεστό νερό.
  3. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, ξύνουμε τα καρότα, καθαρίζουμε το σέλινο και τον άνηθο, τα πλένουμε όλα και τα κόβουμε μικρά κομματάκια.
  4. Τα ρίχνουμε στο αρνί, προσθέτουμε 3 φλιτζάνια νερό και λίγο αλάτι, τα σκεπάζουμε και το αφήνουμε να βράσουν υπολογίζοντας να μείνει ζουμί περίπου 2-3 φλιτζάνια.
  5. Κατεβάζουμε τότε από τη φωτιά, στραγγίζουμε το ζουμί, το μετράμε να είναι περίπου 3 φλιτζάνια και το διατηρούμε ζεστό.
  6. Στύβουμε τα λεμόνια.
  7. Σε άλλη κατσαρόλα καθαρή βάζουμε το βούτυρο να λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, ώσπου να διαλυθεί, και μετά το ζουμί ζεστό.
  8. Ανακατεύουμε διαρκώς να πήξει η σάλτσα, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τη βγάζουμε από τη φωτιά.
  9. Χτυπάμε τους 2 κρόκους με 1 κουταλιά νερό, τους ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού και ρίχνουμε λίγο-λίγο μέσα στη σάλτσα, ανακατεύοντας. Περιλούζουμε το αρνί φρικασέ και ανακινούμε τη κατσαρόλα για ανακατευτούν καλά.
  10. Σερβίρουμε αμέσως!

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα