Βασιλόπιτα παραδοσιακή

Φτιάξτε την δική σας παραδοσιακή βασιλόπιτα. Αυτή την Πρωτοχρονιά η βασιλόπιτα σας θα είναι πετυχημένη και λαμπερή στο ύψος των περιστάσεων!
Υλικά
- 5 1/2 Φλ. αλεύρι
 - 1 1/4 Φλ. ζάχαρη
 - 1 1/2 Φλ. βούτυρο
 - 100 γρ. άχνη (ζάχαρη)
 - 1 κ. σούπας μπέϊκιν πάουντερ
 - 5 αυγά
 - 1 Φλ. πορτοκάλι (χυμό)
 - 6 κ. σούπας κονιάκ
 - 1 κ. γλυκού σόδα
 - 2 βανίλιες
 
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C.
 - Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη.
 - Κοσκινίζουμε προσεκτικά το αλεύρι και προσθέτουμε το μπέϊκιν πάουντερ ώστε να φουσκώσει σωστά η βασιλόπιτα.
 - Διαλύουμε τη σόδα στο κονιάκ.
 - Ρίχνουμε στο μείγμα της ζάχαρης, το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
 - Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ και τις βανίλιες.
 - Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
 - Χτυπάμε τα ασπράδια με 2 σταγόνες λεμόνι σε μαρέγκα.
 - Διπλώνουμε την μαρέγκα μέσα στη ζύμη.
 - Ψήνουμε την βασιλόπιτα για 1 1/2 ώρα ανάλογα με το φούρνο.
 - Πασπαλίζουμε εάν θέλουμε με ζάχαρη άχνη.
 - Ελπίζουμε ότι θα κερδίσουμε το φλουρί στην βασιλόπιτα!!
 
Σημειώσεις συνταγής
Καλή χρονιά!!
 