Τάρτα με σταφίδες

Τάρτα με σταφίδες

Γρήγορη και εύκολη συνταγή για καταπληκτική τάρτα με σταφίδες!

  • Κατηγορία: Γλυκά
  • Σερβίρει 8
  • Average: 5 (1 vote)

Υλικά

  • 1 φύλλο έτοιμης σφολιάτας
  • Λίγο βούτυρο για την ταρτιέρα
  • 1/2 φλ.τσ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ κορν φλάουρ
  • 1/2 κ.γ ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1/2 κ.γ ξύσμα λεμονιού
  • 2 κ.σ χυμός λεμονιού
  • 1/2 φλ.τσ. χυμός πορτοκαλιού
  • 2 φλ.τσ. σταφίδα σουλτανίνα
  • 1 1/3 φλ.τσ. νερό
  • 1/2 φλ.τσ. καρυδόψιχα κοπανισμένη
  • 1 κ.γ κοφτή κανέλα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ετοιμάζετε τη βάση.
  2. Απλώνετε τη σφολιάτα σε μια βουτυρωμένη ταρτιέρα και με τα δάχτυλα τη σηκώνετε για να καλύψει και τα πλαϊνά τοιχώματα.
  3. Τη σκεπάζετε με μια λαδόκολλα και την αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά για να σταθεροποιηθεί το σχήμα της.
  4. Την ψήνετε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει όσο ετοιμάζετε τη γέμιση.
  5. Βάζετε σε μια κατσαρόλα το 1/3 φλιτζανιού νερό μαζί με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και τα ζεσταίνετε ανακατεύοντας τα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  6. Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού, πορτοκαλιού και τους χυμούς τους.
  7. Ρίχνετε υπόλοιπο νερό, τις σταφίδες, την καρυδόψιχα και την κανέλα, τα ανακατεύει και τα σιγοβράζετε για 10 λεπτά περίπου ή μέχρι να δέσει το μείγμα.
  8. Τέλος ρίχνετε την γέμιση μέσα στην ταρτιέρα και ψήνετε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-35 λεπτά.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα