Σταφιδόψωμο

Σταφιδόψωμο

Σταφιδόψωμο, για δυνατό πρωινό ξεκίνημα ή για συνοδευτικό σε απογευματινό ρόφημα.

  • Κατηγορία: Ψωμιά
  • Σερβίρει 8
  • Average: 5 (1 vote)

Υλικά

  • 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ μαγιά φρέσκια
  • 3/4 φλ.τσ ζάχαρη
  • 1 κ.γ κοφτό αλάτι
  • 1 φλ.τσ σταφίδες της αρεσκείας σας
  • 1/2 φλ.τσ ελαιόλαδο
  • 1 φλ.τσ χλιαρό νερό
  • 1 κ.γ κανέλα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ξεπλένουμε τις σταφίδες σε ένα σουρωτήρι και τις αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.
  2. Διαλύουμε τη μαγιά στο μισό χλιαρό νερό μαζί με το αλάτι.
  3. Βάζουμε σε το αλεύρι σε μια λεκάνη, ανοίγουμε στην μέση μια λακουβίτσα και ρίχνουμε τη ζάχαρη, την κανέλα, το ελαιόλαδο, τη διαλυμένη μαγιά και το υπόλοιπο νερό.
  4. Πλάθουμε το μείγμα μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη σαν του ψωμιού.
  5. Προσθέτουμε τις σταφίδες και αναμιγνύουμε ώστε να μοιραστούν ομοιόμορφα μέσα στην ζύμη του σταφιδόψωμου.
  6. Σχηματίζουμε 2 η 3 φραντζολάκια.
  7. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε 2 - 2 1/2 ώρες μέχρι να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν σε όγκο.
  8. Ψήνουμε τα σταφιδόψωμα στους 200 C σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν από πάνω.

Σημειώσεις συνταγής

Αν μας περισσέψει σταφιδόψωμο το οποίο δεν θα καταναλωθεί στις επόμενες ημέρες, μπορούμε να το κόψουμε σε φέτες και να το ψήσουμε στον φούρνο μέχρι να γίνει παξιμάδια. Έτσι θα διατηρηθεί για αρκετό καιρό ακόμα!


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα