Ρεβυθοκεφτέδες σπεσιαλιτέ Σίφνου

Ρεβυθοκεφτέδες συνταγές μαγειρικής - όσπρια

Οι Ρεβυθοκεφτέδες είναι μια απλή και νηστίσιμη συνταγή που θα σας ενθουσιάσει με την ωραία γεύση της.

  • Κατηγορία: Ορεκτικά
  • Σερβίρει 7
  • Average: 4.1 (19 votes)

Υλικά

  • 500 γρ. ρεβύθια
  • 200 γρ. λάδι
  • 2 κ. σούπας σόδα
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 αυγό
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Μουσκεύουμε τα ρεβύθια σε χλιαρό νερό με σόδα για 12 - 14 ώρες.
  2. Τα στραγγίζουμε, τα πλένουμε πολύ καλά και τα αλέθουμε στο μύλο των λαχανικών ή σε μίξερ.
  3. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό, το αυγό και το αλατοπίπερο.
  4. Ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε το μείγμα σε κεφτέδες.
  5. Αλευρώνουμε τους ρεβυθοκεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
  6. Οι ρεβυθοκεφτέδες σερβίρονται ζεστοί και συνοδεύουν άριστα το ουζάκι μας!
  7. Καλή μας όρεξη!

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα