Παξιμαδάκια γλυκάνισου

Παξιμάδια γλυκάνισου

Σας παρουσιάζουμε μια πολύ εύκολη συνταγή για να φτιάξετε μόνες-οι σας παξιμαδάκια, συνοδευτικά για τον καφέ ή το τσάι σας!

  • Κατηγορία: Ψωμιά
  • Σερβίρει 8
  • Average: 3.8 (5 votes)

Υλικά

  • 300 γρ. ελαιόλαδο απαλό
  • 300 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες
  • 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 1 ποτηράκι του λικέρ κονιάκ
  • 4 αυγά
  • 1 φακελάκι γλυκάνισο (τριμμένο στο μούλτι)
  • 1 φακελάκι αμμωνία
  • 1 κ. γλυκού σόδα
  • 1 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση συνταγής

  1. Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε ένα- ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε το κονιάκ, όπου μέσα εκεί έχει διαλυθεί η σόδα.
  2. Διαλύουμε την αμμωνία στο χλιαρό γάλα και την προσθέτουμε στο μείγμα.
  3. Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το ένα κιλό αλεύρι και κάνουμε μια λακουβίτσα.
  4. Ρίχνουμε μέσα το υγρό μίγμα και ανακατεύουμε στην αρχή με ένα κουτάλι.
  5. Όταν η ζύμη αρχίσει να ανακατεύεται και να πλάθεται την ανακατεύουμε με τα χέρια απαλά χωρίς να την παιδέψουμε.
  6. Προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειαστεί για να γίνει μαλακή και εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια.
  7. Μοιράζουμε τη ζύμη σε 6-8 ίσες ποσότητες
  8. Σε μια λαμαρίνα φούρνου στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί. Πλάθουμε την ζύμη μπαστουνάκια σε ό,τι μέγεθος θέλουμε και τα πατάμε από πάνω με την παλάμη μας να πλατύνουν.
  9. Χαράζουμε λοξά τα μπαστούνια σε κομμάτια.
  10. Ψήνουμε στους 170 C στον αέρα για 15- 20 λεπτά.
  11. Στη συνέχεια γυρνάμε να ψηθεί και η εσωτερική μεριά, συνεχίζοντας το ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν και να στεγνώσουν εντελώς τα παξιμάδια, περίπου μισή ώρα.
  12. Προσέχουμε κατά το ψήσιμο να μη μας αρπάξουν!

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα