Ορτύκια φλαμπέ
Υλικά
- 4 - 6 μεγάλα ορτύκια
- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο ή φυτίνη
- 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζεστό ζωμό κρέατος
- μαϊντανό
- λεμόνι
- αλάτι · πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Μαδάμε και καψαλίζουμε τα ορτύκια. Αφαιρούμε τα εντόσθια, τα πλένουμε και τα τσιγαρίζουμε
- στη κατσαρόλα με το βούτυρο. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι. Ζεσταίνουμε σε ένα μπρίκι ( όχι σε ανοιχτή φλόγα π.χ γκαζάκι γιατί είναι εύφλεκτο όταν ζεσταθεί ) το κονιάκ και περιχύνουμε τα ορτύκια.
- Βάζουμε αμέσως φωτιά. Όταν η φλόγα σβήσει, προσθέτουμε το ζωμό κρέατος και κλείνουμε το καπάκι. Αφήνουμε να σιγοψηθούν για 24 λεπτά
- Σερβίρετε τα ορτύκια με συνοδευτικά επιλογής μας.
Σημειώσεις συνταγής
Για μια εντυπωσιακή παρουσίαση, γαρνίρουμε το πιάτο με μαϊντανό και με τέταρτα λεμονιού.