Μους σοκολάτας με δαμάσκηνα

Μους σοκολάτας με δαμάσκηνα - συνταγές μαγειρικής & ζαχαροπλαστικής - γλυκά

Συνταγή για απολαυστική μους σοκολάτας με δαμάσκηνα και γαρνίρισμα σαντιγί.

  • Κατηγορία: Γλυκά
  • Σερβίρει 2
  • Average: 4.8 (6 votes)

Υλικά

  • 150 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 2 αυγά (ξεχωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια)
  • 2 κ. σούπας μαργαρίνη
  • 70 γραμμάρια δαμάσκηνα
  • 2 κ. σούπας κονιάκ
  • σαντιγί για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Μουλιάζουμε τα δαμάσκηνα σε ζεστό νερό ενώ παράλληλα λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
  2. Αφού λιώσει, προσθέτουμε τη μαργαρίνη και σταδιακά τους κρόκους αυγού.
  3. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε τα δαμάσκηνα στραγγισμένα και ψιλοκομμένα και το κονιάκ.
  4. Χτυπάμε τα ασπράδια με λίγο αλάτι σε μαρέγκα την οποία ενσωματώνουμε σιγά- σιγά στο μίγμα σοκολάτας.
  5. Σερβίρουμε της μους σε ψηλά ποτήρια και τα αφήνουμε να παγώσουν στο ψυγείο.
  6. Σερβίρουμε αν θέλουμε με σαντιγί.

Σημειώσεις συνταγής

Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα ελαφρύ και γευστικό επιδόρπιο σοκολάτας.


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα