Μοσχάρι κοκκινιστό
Κοκκινιστό μοσχάρι, η κλασσική συνταγή.
Υλικά
- 1 κιλό κρέας από μοσχάρι
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουτί τοματάκια
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
- 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 4 κομμάτια μπαχάρι
- 2 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.γ. πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο να κάψει.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε για 3 λεπτά.
- Σβήνουμε με κρασί.
- Προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ, το σκόρδο και το μπαχάρι.
- Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για μισή ώρα ή μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του.
- Καλή μας όρεξη!