Μακαρόνια με γαρίδες και μανιτάρια με άσπρη σάλτσα

συνταγές μαγειρικής & ζαχαροπλαστικής - γλυκά

Μακαρόνια με γαρίδες και μανιτάρια με άσπρη σάλτσα, μια ενδιαφέρουσα συνδυαστική επιλογή για όσους λατρεύουν τις γαρίδες και τα μανιτάρια και θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό!

  • Κατηγορία: Ζυμαρικά
  • Σερβίρει 4
  • Average: 4 (5 votes)

Υλικά

  • 1 πακέτο μακαρόνια Νο 6 ή λινγκουίνι
  • 1-2 κιλό γαρίδες αποφλοιωμένες
  • 250 γρ. μανιτάρια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 4 κ.σ ελαιόλαδο
  • 100 γρ. μοτσαρέλλα
  • 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • λίγο αποξηραμένο βασιλικό
  • 1 κ.γ πάπρικα
  • 1 κουτί κρέμα γάλακτος
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε νερό για να βράσουμε τα μακαρόνια (ή λινγκουίνι) μας.
  2. Προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας αλάτι και μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.
  3. Σουρώνουμε και αν θέλουμε καίμε με λίγη φυτίνη.
  4. Σε ένα άλλο σκεύος με μεγάλο πάτο τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο τα μανιτάρια μας για 10-15 λεπτά, αυτά αρχίζουν και βγάζουν τα υγρά τους, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το σκόρδο, την καυτερή πιπεριά και την πάπρικα και σοτάρουμε για άλλα 10 λεπτά.
  5. Το μείγμα μας ήδη θα έχει αρκετά υγρά (παρόλαυτά ανακατεύουμε αρκετά) και τώρα θα προσθέσουμε τις γαρίδες μας που τις θέλουμε al dente (ούτε άψητες αλλά ούτε και σφιχτές παραβρασμένες) και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά προσθέτοντας και τον αποξηραμένο βασιλικό.
  6. Τέλος, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αφήνουμε 5 λεπτά να πάρει μια βράση και κλείνουμε τελείως τη φωτιά.
  7. Στο καυτό ακόμα μείγμα προσθέτουμε τη μοτσαρέλα τριμμένη ή σε κυβάκια και ανακατεύουμε απαλά.
  8. Αν θέλουμε χύνουμε μέσα στο σκεύος της σάλτσας, τα ζυμαρικά μας και ανακατεύουμε να πάει παντού.
  9. Καλή σας όρεξη!

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα